dijous, 1 de setembre del 2016

PASTÍS DE MATÓ I SPECULOOS

Com diu una meva amiga, la setmana passada era la "Setmana Grande" de casa meva. Sants i aniversaris s'acumulen en pocs dies, i no parem de preparar i gaudir d'àpats de celebració! Una de les més assenyalades: l'aniversari de la matriarca, la Juanita, que aquest any va fer 74 anys! Per commemorar la data, un pastís de mató i speculoos, consistent però molt cremós i suau, amb un gustet a galeta deliciós! Us haig de dir que la idea de fer un pastís amb formatge i speculoos me la va donar l'Eva del magnífic bloc Cuinant entre Llibres, encara que la seva versió era sense forn... A veure què us sembla! 




INGREDIENTS
2 iogurts naturals
250 gr de sucre
200 gr de farina
6 ous
200 ml de nata per muntar
1 tarrina de formatge crema tipus philadelphia
250 gr de mató

PREPARACIÓ
Barregem el sucre i els ous fins que aconseguim una massa ben escumosa.


Afegim la nata i els iogurts i continuem batent fins que estigui tot ben integrat.



En acabat, és el torn del formatge tipus crema i el mató.



I de la crema d'speculoos.


Per últim, afegirem la farina, tamisada, i la incorporarem poc a poc, amb un batedor manual.



Untem un motlle rodó, d'uns 24 cm de diàmetre, amb mantega, i hi aboquem la barreja. Jo, per facilitar el desemmotllat, vaig folrar el cul amb paper de forn, abans d'untar el motlle, i va anar molt i molt bé!



Enfornem, a 180 graus, escalfor per baix, durant uns 60 minuts. Per saber si està cuit, podeu punxar-lo.

Deixeu refredar completament, primer en el motlle, i després a la nevera (paseu abans uns ganivet per la vora, per evitar s'esquerdi), i ja podeu decorar. Jo ho vaig fer amb una mica de crema d'speculoos, caramels i les espelmes!!!


I aquí teniu l'homenatjada, a punt de fer els honors!


Que vagi de gust!

7 comentaris:

  1. Felicitats a la homenatjada i a tu també, el pastis fa molt goig

    ResponElimina
  2. Quina pintassa!!! Amb mató mai l'he tastat, però ha de ser d'allò més bona, oi?? I amb la crema d'speculoos...
    Clara

    ResponElimina
  3. Yo también pondría esa cara de felicidad si me obsequiaran con un pastel como este.
    Felicidades
    Besos
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  4. Moltíssimes felicitats a la teva mare! Quin goig de pastís i quin goig de família!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  5. Tot un luxe haver-te servit d'inspiració a tu, la reina del dolç!!!! m'encanta la teva versió, els pastissos amb mató són molt suaus i bons. Moltes felicitas a la matriarca!! petonets ;)

    ResponElimina
  6. No hay mas que verla lo contenta que se le ve y no es para menos.Bssss

    ResponElimina
  7. 74 anys preciosos té la matriarca!!!
    Que per moltd anys puguis seguir endolcint-los.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina