Tarda ennuvolada, tarda de forn encès per preparar una bona coca, en aquest cas, integral i de iogurt i poma; una coca que, servida amb una mica de salsa de caramel de la que compro a França, esdevé una immillorable proposta de berenar!
INGREDIENTS
3 ous
1 iogurt natural
2 mesures de iogurt de sucre
1 mesura de iogurt d'oli de girasol
3 mesures de farina integral
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
el suc d'una llimona
1 pot de farcit de poma
sucre llustre i canyella per decorar
salsa de caramel per acompanyar
PREPARACIÓ
Bateu els ous i el sucre, a velocitat alta, fins que, com a mínim, doblin el seu volum.
Afegiu l'oli poc a poc, rajolí a rajolí, sense deixar de batre.
Tot seguit el suc de llimona.
I, ja a mà, i amb moviments de baix a dalt, la farina integral (prèviament barrejada amb el llevat químic) i el iogurt, a tongades.
Per acabar, quan tot estigui ben integrat, incorporem la poma, en aquest cas, provinent d'una conserva de farcit de poma, de la típica per fer els famosos "pies" anglesos.
Repartiu la poma per la massa i aboqueu-la en el motlle escollit, en aquest cas de corona, prèviament ruixat generosament amb spray antiadherent.
Enforneu a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), aproximadament durant uns 30-35 minuts. Un cop cuita la corona, traieu del forn, deixeu refredar una mica dins el motlle, i llavors desemmotlleu i deixeu acabar de refredar totalment damunt una reixa.
Per acabar, empolsineu amb una barreja de sucre llustre i canyella al gust, que sempre va genial amb la poma.
Mireu quin goig!!!
I servida amb la salsa de caramel que us deia...una delícia!!!
Que vagi de gust!
Ideal para coronar a tus tres princesas!!
ResponEliminaBesos
Blanca de JUEGO DE SABORES
Tinc ganes de fred, de pluja, de forn....i poder fer dolços com aquest teu! Boníssim!
ResponEliminaPetonets, Mònica!
Olga
M'encanta aquesta combinació...mai falla, oi?? I amb aquesta salsa de caramel...
ResponEliminaClara