Avui us ensenyo un iogurt, una mica diferent, que vaig fer l'altre dia, i que fa mooooolta per la tardor. Es tracta d'un iogurt amenitzat amb compota de poma casolana...amb un toc de canyella i també un puntet de vainilla bourbon...en definitiva, un petit regal al paladar que ve bé de menjar a qualsevol hora!
INGREDIENTS (per 6 iogurts)
3 o 4 pomes, si són de l'Empordà molt millor!
el suc de mitja llimona
2 cullerades de panela
un polsim de canyella
600-700 ml de llet sencera (depèn de la mida dels gotets)
1 sobre de ferment per iogurt
1/2 culleradeta de pasta de vainilla bourbon
PREPARACIÓ
Trieu unes pomes ben bones, si són de l'Empordà molt millor!
Les peleu, les talleu a trossets, i les poseu en un bol.
Les ruixeu amb el suc de la mitja llimona.
Hi afegiu la panela i la canyella, i barregeu bé.
Coeu amb l'ajuda del microones, fins que la poma estigui ben tova. Llavors tritureu fins obtenir un puré ben fi.
Deixeu refredar.
Col.loqueu una generosa cullerada de compota de poma al cul de cada gotet de la iogurtera.
Aneu per preparar la llet. Aboqueu-hi el sobre de ferment làctic i remeneu bé.
Incorporeu la mitja culleradeta de pasta de vainilla bourbon, i també barregeu bé.
Acabeu d'omplir amb la llet cadascún dels gotets de la iogurtera.
Engegueu l'enginy i programeu a 8-9 hores.
Passat el temps tindreu unes delicioses i molt sanes postres làctiques en got!
Que vagi de gust!
Mmmmmm.....que bons deuen ser! Prenc bona nota per quan posi la iogurtera d'aquesta setmana!
ResponEliminaPetonets, Mònica!
Olga
Pintassa! Jo cada setmana faig iogurts, amb 12hores de fermentació però utilitzant com a ferment 150g de iogurt. Queda més bé amb el teu ferment? On el trobes? Salut!
ResponEliminaEl compro a França o a Andorra, i el resultat és similar, però amb 8 o 9 hores de fermentació n'hi ha prou. Una abraçada!
EliminaTenen una pinta ben bona! El toc de la poma i la vainilla segur que li queda d'allò més bo.
ResponEliminaClara