Ja sabeu com m'agrada provar nous ingredients, especialment farines...La de cigró ja l'havia fet servir alguna vegada, però no per fer aquest tipus de pa de pessic...Us haig de dir que la idea la vaig treure de webos fritos, i el resultat és espectacular visualment, i molt i molt bo al paladar! Ja sabeu..si voleu introduir-vos en la cuina sense gluten...podeu començar per aquí!
INGREDIENTS (per un motlle de 24 cm de diàmetre)
10 ous
400 grams de sucre
200 ml de nata líquida
200 ml de llet sencera
160 ml d'oli de girasol
un raig d'anís
500 grams de farina de cigrons
una cullerada de llevat químic tipus Royal (si voleu que sigui sense gluten, mireu que el llevat tampoc en porti)
sucre llustre per empolsinar
200 ml de llet sencera
160 ml d'oli de girasol
un raig d'anís
500 grams de farina de cigrons
una cullerada de llevat químic tipus Royal (si voleu que sigui sense gluten, mireu que el llevat tampoc en porti)
sucre llustre per empolsinar
PREPARACIÓ
Separem les clares dels rovells de tots els ous, i batem les clares a punt de neu. Reservem.
Batem els rovells i els sucres fins obtenir una crema lleugera i d'un groc pàlid.
Sense deixar de batre (però a menys velocitat), i molt a poc a poc, afegim la nata, la llet, l'oli i l'anís.
Ara és l'hora d'incorporar la farina i el llevat.
Per acabar, incorporeu les clares a punt de neu, amb moviments de baix a dalt, fins obtenir una massa molt lleugera.
Aboqueu en un motlle rodó, d'uns 24 cm de diàmetre, prèviament ruixat amb spray antiadherent.
Enforneu, a 180 graus, opció rebosteris (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant aproximadament una hora. Per saber si està cuit, punxeu el centre amb un estri. Ha de sortit completament net. Un cop cuit, desenforneu, i deixeu refredar, primer una estona dins el motlle, i després damunt una reixa.
Quan estigui ben fred, empolsineu generosament amb sucre llustre. I a degustar!!!
Que vagi de gust!
Provaré de fer-lo a casa, m'encanta l'ús que li has donat a la farina de cigró!
ResponEliminaBen curiosa aquesta farina...aquí pel sud la fan servir per arrebossar el "pescaito frito"... una utilitat ben diferent! Fa molt de goig!
ResponEliminaClara
Molt bona idea utilitzar-la en receptes dolces! jo sempre utilitzo la farina de cigrons per a les salades. Ho provaré, però sense nata i sense llet, a vore si en substituts vegetals també me queda igual de bo! Això de la intolerància a la llet és un rotllo...
ResponEliminaUna abraçada!