A Girona aquesta setmana comença el Temps de Flors...una ocasió anual en la que la ciutat s'engalana amb flors per celebrar l'arribada de la primavera...i encara que l'origen d'aquest aconteixement no m'agrada gens ni mica (ja he explicat alguna vegada que l'organitzaven les noies de la Falange de Girona), aquest any tenim un punt al barri que hem decorat nosaltres mateixos amb molt esforç...i, per tant, m'he permès aquest petit homenatge! Temps de nectarines, temps de flors!
INGREDIENTS
Una placa de pasta de full rectangular
nectarines
melmelada de taronja
sucre llustre
PREPARACIÓ
Agafem les nectarines, les rentem bé, les partim per la meitat i els hi traiem el pinyol.
Tallem a rodanxes ben primes les meitats de nectarina.
Agafem la placa de pasta de full i la tallem a tires.
Agafem melmelada de taronja, i untem les tires.
Col.loquem les rodanxes de nectarina, amb la part de la pell cap amunt, en una meitat de la tira de pasta de full untada de melmelada de taronja.
Plegueu la tira cobrint la part de baix de les rodanxes de nectarina...
...i enrotlleu la tira sobre si mateixa.
Us ha de quedar així.
Llavors unteu amb mantega els forats de la safata dels cupcakes...i col.loqueu les roses allà.
Enforneu durants uns 25 minuts, a 190 graus, opció rebosteria (escalfor a dalt, a baix i ventilador), o fins que la pasta de full estigui daurada i cruixent i la nectarina cuita (si veieu que la nectarina se us torra massa, tapeu la part de dalt amb paper d'alumini durant la darrera part de la cocció).
Un cop cuites, desenforneu, deixeu refredar una mica i empolsineu amb sucre llustre!
Quina cosa més maca i més bona!
Que vagi de gust!
Xulíssimes!!
ResponEliminaMònica....precioses i sorprendents amb nectarina! Sempre les he vist amb maçana!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Volia dir..."sorprenents"! ;-)
ResponEliminaMucho más bonitas que las que yo hice con manzana, la nectarina le da mas color a los pétalos.
ResponEliminaFeliz semana.
Besos desde JUEGO DE SABORES
M'encanta l'aspecte de les roses fetes amb pasta de full, jo només les he provat de poma, però m'apunto fer-les amb nectarina que és una de les meves fruites preferides. Un petonàs guapa-!
ResponElimina