Un dels sopars més gustosos d'aquest estiu ha vingut de la mà d'aquesta empanada gallega de seitons...No us enganyaré, és una mica entretinguda de preparar...però el resultat us farà pensar que el temps esmerçat és una nimietat!
INGREDIENTS (per una empanada rectangular per a 4 persones)
Pel farcit
3 carbassons petits
1 pebrot
2 cebes
1 tomàquet vermell gros
sal i pimentó vermell dolç
seitons en vinagre
Per la massa
500 grams de farina de blat
200 ml d'aigua tèbia
un pessic de sal
100 ml d'oli (el sobrant del sofregit i el que calgui de més, sempre OOVE)
1 ou
1 pessic de sal
15 grams de llevat fresc
ou batut per pintar
PREPARACIÓ
Preparem el sofregit (de ceba, pebrot, carbassó i tomàquet), que condimentarem amb sal i pimentó vermell dolç. Sobretot, farem servir sempre OOVE.
Un cop les verdures ben tovetes, les deixem refredar dins un colador, i reservem l'oli sobrant.
En aquest moment comencem la massa. Posem tots els ingredients en el bol de la KA, i amassem fins obtenir una massa elàstica que es desenganxi de les parets del recipient.
Llavors traslladem la massa a un bol enfarinat, i la deixem llevar una horeta, horeta i mitja, fins que dobli el volum.
Un cop llevada, dividim la massa en dues parts.
Agafem una part i l'estenem, donant-li forma rectangular.
Repartim el sofregit, ben escorregut, pel damunt.
Llavors incorporem els seitons en vinagre, també ben escorreguts. Els seitons els heu de tenir preparats abans. Per fer-los cal que netegeu bé els seitons, els poseu 15 minuts en aigua molt freda (això és per emblanquir-los), i llavors els escorreu i els congeleu un parell de dies (aquest pas, que en aquest cas, i com que els seitons eren d'una peixateria d'hipermega confiança, i molt ben examinats, no vaig fer, és recomanable per assegurar el tema defunció anisakis, i esdevé imprescindible si teniu algun familiar amb al.lèrgia). Passats el parell de dies, els descongeleu, i els submergiu en vinagre blanc que prèviament haureu barrejat amb una culleradeta de sal durant 4 hores. Només us queda escórrer els seitons, passar-los per una mica, i anar-los dipositant en una safata submergits en OOVE i amb trossets d'all. A la nevera duren dies, i són el millor aperitiu estiuenc del món mundial. Per l'empanada, només cal que el traieu de l'oli i els escorreu bé.
Estireu la segona porció de massa, i feu servir la placa obtinguda per tapar el farcit. Abans, pinteu les vores de la part inferior amb ou batut.
Prement amb els dits, uniu la part de baix i de dalt, tot cargolant una mica, per fer un bon tancament.
Feu un forat al bell mig, que servirà de xemeneia...
...i pinteu tota la superfície amb ou batut.
Enforneu a 190 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durans uns 25-30 minuts, o fins que estigui ben daurada. Un cop cuita, traieu del forn, deixeu refredar una mica damunt una reixa...i a gaudir!
Ja veureu com us encantarà! Que vagi de gust!
Que gustosa deu ser amb els seitons, Mònica!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Mil gràcies Olga! Desitjant estar de vacances per poder dedicar-me més a la cuina!
ResponEliminaQuina bona pinta! Ideal per aquests dies!!
ResponElimina