Aquest cap de setmana hem estat per casa i amb la peque hem estat cuinant alguna de les seves darrerespeticions...les principals: núvols de sucre, i uns gofres de colors que havia vist en un video per internet! En fi...la recepta dels gofres que hem fet és una adaptació/compendi de diverses receptes que corren per internet sobre gofres belgues, els autèntics, amb perles de sucre...i han quedat deliciosos! Acompanyats, com no podia ser d'altra manera, de nutella, han sigut un sopar de diumenge deliciós i original!
INGREDIENTS
500 grams de farina
10 grams de sal
100 grams de sucre blanc
50 grams de llevat fresc
2 ous i 1 rovell
175 grams de llet tèbia
250 grams de mantega
100 grams de sucre perlat
colorant alimentari blau
nutella i sprinkles per decorar
PREPARACIÓ
Posem en el bol de la KA la farina, la sal, el sucre, els ous i el rovell i el llevat esmicolat.
Afegim la llet tèbia.
Amassem bé amb l'accessori ganxo.
La massa obtinguda ha de tenir una textura tova i no enganxar-se massa.
Tapem amb paper film i deixem reposar en un lloc càlid fins que dobli el volum.
Un cop llevada la massa, la tornem a posar en el bol de la KA, i hi anem afegint la mantega, a temperatura ambient, tallada a trossets.
I tot seguit el sucre perlat. La quantitat del sucre perlat la podeu augmentar una mica, si us agrada molt el cruixent.
Un cop tot integrat, dividim la massa en dos.
En una de les dues meitats, hi afegim colorant blau. Afegiu-lo poc a poc, per així poder parar quan obtingueu el color desitjat.
I ja tenim les masses a punt! És hora d'engegar la màquina, escalfar-la i engreixar-la una mica amb oli de girasol.
Omplim cada un dels motlles amb una cullerada de massa normal, i una altra de massa blava.
I a coure!
Per tal que quedin cruixents per fora i tendres però ben cuits per dintre, jo els he tingut uns cinc minuts.
Ja veureu quina cosa més bona!
Sobretot si els acompanyeu amb la infal.lible nutella!
Que vagi de gust!
Que tal las vacaciones.Nosotros ya vinimos de Alicante y ya estamos en Madrid un calor muy seco pero muy bien.
ResponEliminaMenudo de rico te a quedado pero lo dejo para degustarlo mas adelante que hay que cuidarse un poco después de las fiestas de un mes jijiji...pero lo dejo pendiente eso si.Un beso guapa.
Molts petons per tu també!
Elimina