dilluns, 12 de novembre de 2018

CAKE DE XOCOLATA I TE

A casa som fanàtics de la xocolata negra i el te earl grey, sobretot el de la clàssica marca anglesa Twinnings. I quan dic fanàtics vol dir que quasi podríem alimentar-nos amb aquests dos productes. Per això aquest cake ens ha encisat! No és difícil de preparar, té una consistència lleugera molt agradable i un gust peculiar que el fa irresistible! Per tant, el repetirem segur!


INGREDIENTS (per un motlle de 24 cm)
2 sobres de te earl grey
4 ous
un pessic de sal
125 grams de sucre blanc
100 ml de llet
200 grams de mantega
200 grams de farina de blat
180 grams de xocolata negra de cobertura
una tasseta d'aigua

Aquest és el te que he fet servir, que és el nostre preferit!

PREPARACIÓ
Comencem preparant un te amb els 100 ml de llet.


Llavors, mentre el te infusiona, separem les clares dels rovells dels ous, muntem les clares a punt de neu amb un pessic de sal i les reservem.



Els rovells els batem amb el sucre fins que blanquegin.



Hi incorporem la mantega fosa...


...i la farina i el te que hem preparat amb la llet, a tongades alternes.


Us ha de quedar una massa més o menys així.


Tot seguit, foneu la xocolata negra de cobertura i l'aboqueu a la massa tot remenant.



Per acabar, i hi afegim les clares a punt de neu, a poc a poc, i sempre amb moviments de baix a dalt. Remeneu el just per integrar-les.



Traslladeu la massa al motlle, prèviament folrat de paper de forn que, per més seguretat, haureu engreixat lleugerament.


Enforneu, a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) uns 35 minuts, o fins que en punxar el centre l'estri surti net.


Un cop cuit, desenforneu, i pinzelleu generosament amb el te que haureu fet, ara si, amb una tassa d'aigua.



Deixeu refredar i desemmotlleu. Mireu quin exterior més captivador...


...i quin interior més desitjable!



Ja veureu que us encantarà! Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada