dissabte, 3 de novembre del 2018

LIONESES DE XOCOLATA

A Girona continuem de Festa Grossa, així que, avui, les postres són a l'alçada de l'ocasió. Un clàssic que mai falla, acompanyat d'un farciment espectacular: lioneses de xocolata!


INGREDIENTS (Per unes 35 lioneses)
Per la pasta choux  de les lioneses
75 ml d'aigua
75 ml de llet
un pessic de sal
un pessic de sucre
70 grams de mantega
90 grams de farina de blat
3 ous

Per la crema de xocolata
500 ml de llet
100 grams de sucre
60 grams de mantega
2 cullerades de tapioca
un rajolí d'aroma de vainilla
400 grams de xocolata 60% cacao

sucre llustre per decorar

PREPARACIÓ
Comencem preparant la crema de xocolata. Posem al foc 400 ml de llet, el sucre, la mantega i la vainilla.


A part, calentem la resta de 100 ml de llet, i hi dissolem la tapioca.


Quan la mantega estigui dissolta, afegim la tapioca dissolta i remenem.


Quan la barreja estigui a punt d'arrencar el bull, afegim la xocolata i remenem fins que la barreja espesseeixi.


Un cop espessa, deixem refredar, primer a temperatura ambient i finalment un parell d'hores a la nevera per tal que agafi consistència.


 Llavors anem per les lioneses. Posem la llet, l'aigua, els pessics de sal i sucre i la mantega al foc.


Quan estigui tot integrat i a punt d'arrencar el bull, aboquem la farina de cop, tamisada.


Encara al foc, remenem dos o tres minuts fins que la massa es compacti i desenganxi de les parets del caçó.



Deixem refredar uns minuts, i anem afegint els ous, un a un, i remenant molt fins a integrar-los


Després dels tres ous, la massa ha de quedar corretjosa.


Ja nomes queda posar-la dins una mànega, i fer pilonets. En aquest cas he triat una mànega arrissada, per fer-los una mica estriats.



Enfornem, a 190 graus durant 15 minuts, i després a 160 graus uns 30 minuts més, fins que estiguin ben daurades.


Desenfornem, deixem refredar, i tallem (deixant un punt d'unió entre la part de dalt i de baix).


Posem la crema dins una mànega també amb boca arrissada, i farcim les lioneses.



I com a últim pas, ensucrem amb sucre llustre i degustem, millor a parells!


 Ja veureu quina cosa més bona! Que vagi de gust!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada