dissabte, 8 de desembre del 2018

CAKE DE MANDARINA

És temps de mandarines, i a casa, mai en falta una caixa de les de Borriana, que són sempre delicioses! Per això, quan en el nou llibre "Fiesta" de la Bea Roque vaig veure que hi havia una recepta d'un cake de mandarina, vaig pensar que no podia desaprofitar l'ocasió per fer servir aquestes petites joies taronges a la meva cuina! A veure què us sembla!


INGREDIENTS (Per un motlle rectangular)
125 grams de mantega
225 grams de sucre
la pell d'una mandarina
2 ous grossos
240 grams de farina de blat
1 culleradeta generosa de llevat químic tipus Royal
un pessic de sal
185 ml de llet sencera

Aquestes són les famoses mandarines de Borriana!

PREPARACIÓ
Comencem aromatitzant el sucre. Això ho fem triturant-lo juntament amb la pela de mandarina.



Llavors hi afegim la mantega i batem fins a obtenir una crema suau i esponjosa.


Tot seguit, incorporeu els ous, una mica batuts.



I, per acabar, la farina (prèviament barrejada amb el llevat i la sal i tamisada), i la llet, a tongades alternes.



Us ha de quedar una barreja més o menys com aquesta!


Llavors agafeu el motlle i el folreu amb paper de forn, que untareu generosament amb mantega fosa.


I només us queda omplir el motlle amb la massa i enfornar, a 180 graus, opció rebosteria, durant uns 45-50 minuts aproximadament, o fin sque, en punxar-lo, l'estri emprat surti net.


Una vegada cuit, desenforneu, deixeu refredar sobre una reixa, i degusteu!


Ja veureu quin sabor tan agradable a mandarina!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada