diumenge, 24 de febrer del 2019

FUNFETTI BUNDT CAKE AL TOC DE YUZU: UNA RECEPT MOLT CARNAVALERA!

Aquests darrers deu dies han estat de bojos a la feina...a casa no m'han vist el pèl, i obrir el forn ha estat missió impossible! Les setmanes que tinc per endavant tampoc no presenten millor perspectives, però com a mínim, avui, he pogut seure una estona i explicar-vos aquesta recepta, adaptació d'una de la Bea Roque, que va agradar molt a casa, i que, a més, és d'allò més carnavalera!


INGREDIENTS (per un bundt cake gran)
250 grams de mantega
250 grams de sucre llustre
2 ous més dues clares
250 ml de llet més un raig de llimona (buttermilk casolana)
65 grams d'oli de girasol
1 cullerada sopera molt generosa de pasta de yuzu
350 grams de farina de blat
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
un pessic de sal
un pot de cagallons de colors
sucre llustre, suc de llimona i més cagallons de colors per decorar

PREPARACIÓ
Comencem batent molt i molt bé el sucre llustre i la mantega.


Llavors hi afegim els ous, un a un, lleugerament batuts, i la pasta de yuzu.



Després hi afegirem l'oli i la buttermilk (que haurem aconseguit deixant reposar la llet, amb el raig de suc de llimona, durant uns 10-15 minuts).


Quan incorporeu els líquids, haureu de batre molta estona. Primer semblarà que se us ha tallat, però no, seguiu i quan tots els líquids hagin sigut admesos, us quedarà una pasta molt i molt suau i cremosa, com aquesta.


Llavors afegiu la farina, el llevat i el bicarbonat, prèviament tamisats, i remeneu el mínim perquè quedi  tot integrat.


Ja només us queda batre les clares a punt de neu, i incorporar-les poc a poc, preferiblement a mà, i amb moviments embolcallants.




I el toc final: els cagallons de colors, ben barrejats amb tota la massa obtinguda.



Llavors, engreixeu bé el motlle de bundt, aboqueu-hi la massa, i enforneu, a 170 graus, opció rebosteria, durant uns 45 minuts, o fins que en punxar-lo l'estri surti net.



Un cop cuit i desenfornat, deixeu refredar dins el motlle durant 10 minuts, i llavors desemmotlleu i deixeu acabar de refredar damunt una reixa.



La decoració és senzilla, 1/2 tassa aprox. de sucre llustre i unes gotes de suc de llimona, les que calguin per tal que quedi sedós i es pugui repartir bé amb l'ajuda d'una mànega pastissera petita, sense boca, o amb una cullereta.




Més cagallons pel damunt i llest per menjar!



Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada