dilluns, 11 de febrer de 2019

PASTÍS DE NATA I PLÀTAN

La Isabel, de @aliterdulcia, ens va proposar un repte: versionar el seu pastís de nata! Ella l'havia decorat amb nata muntada i nabius...jo vaig decidir prescindir dels nabius i fer servir el plàtan, per dins i per fora...i substituir la nata de cobertura per un glacejat de cacau d'allò més genial! El resultat va ser d'allò més bo i prou bonic!!! Aquí teniu la recepta!


INGREDIENTS
250 grams de nata per muntar
3 ous
200 grams de sucre blanc
230 grams de farina de blat
12 grams de llevat químic tipus Royal
un pessic de sal
1 plàtan i mig tallat a trossets petits
una mica més de nata, sucre llustre, cacau, cagallons de xocolata i xips de plàtan per decorar

PREPARACIÓ
Comencem muntant la nata, que tindrem molt freda, i la reservem a la nevera.



Llavors muntem els ous i el sucre, fins que tripliquin el seu volum.


Hi afegim la farina (a la que haurem afegit el llevat i la sal), prèviament tamisada, amb moviments molts suaus i embolcallants.


En acabat, fem el mateix amb la nata que teníem reservada a la nevera.


Ja només us queda incorporar el plàtan tallat ben petit.




I cap a un motlle folrat amb paper i ruixat amb spray antiadherent.


Aplaneu una mica la superfície amb l'ajuda d'una espàtula...


...i enforneu, a 170-180 graus, opció rebosteria (escalfol a baix, a dalt i ventilador), durant 40 minuts.


Un cop cuit, desenforneu i deixeu refredar. Mentrestant prepareu el glacejat barrejant 4 o 5 cullerades soperes de sucre llustre amb dues o tres cullerades soperes de nata, i una culleradeta de cacau en pol tamisat, i remenant molt i molt bé fins obtenir una crema molt fina i brillant.


Repartiu per sobre el pastís, i decoreu amb cagallons de xocolata i xips de plàtan (dels dolços eh...no dels salats!).


I llestos...ja teniu un pastís, d'aspecte rústic, interior humit, i sabor intens a plàtan, a punt per degustar!


Que vagi de gust!

1 comentari:

  1. Ha de estar muy rico.Tu versión con el glaseado de cacao me parece una buena idea.
    Buen provecho.
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina