dijous, 23 d’abril del 2020

BUNDT CAKE ROSA DE SANT JORDI

A casa tots consideren que Sant Jordi és una de les festes populars més boniques de l'any...en són molt fans. Per això, no podia deixar passar el dia sense, com a mínim, preparar un dolç especial. L'he fet en un motlle de silicona (no els tradicionals de Nordic Ware), que no m'agraden massa, i m'ha fet patir a l'hora de desemmotllar, però, al final, el resultat
La recepta de la massa és bàsicament la d'un "Sour Cream Bundt Cake", o bundt cake de nata fresca, del primer llibre de la Bea Roque, El Rincón de Bea, que és la Bíblia rebostera de bundts i angel food cakes!


INGREDIENTS
Per la massa
250 grams de mantega
300 grams de sucre
4 ous grossos
315 grams de farina de blat
2 culleradetes de llevat químic tipus Royal
1/4 de culleradeta de bicarbonat
un pessic de sal
90 grams de cacau pur
370 ml de nata per muntar
170 grams de xocolata de cobertura

Per la cobertura
Sucre llustre
unes cullerades de nata fresca
colorant vermell

PREPARACIÓ
Comencem ruixant generosament el motlle (que té molts raconets) amb esprai antiadherent. Ha d'estar ben engreixat, pel que podeu ajudar-vos d'un pinzell. Deixeu reposar el motlle boca avall fins que l'hàgiu d'omplir.



Tot seguit, bateu la mantega i el sucre, amb l'accessori globus de la batedora, una bona estona (ben bé 10-12 minuts), fins obtenir una massa lleugera, blanquinosa i cremosa.


Hi afegim els ous un a un.


I en acabat, baixem una mica la velocitat de la batedora, i fem el mateix amb la farina, el cacau, la sal, el llevat i el bicarbonat (prèviament tot barrejat i tamisat) i la nata, en tres tongades alternatives.





Al final us ha de quedar una massa així.


En aquest moment, foneu la xocolata de cobertura i la incorporeu, a mà, amb l'ajuda d'una espàtula, i amb moviments suaus. 




I ja ho teniu. Doneu la volta al motlle, l'ompliu mirant la massa arribi a tot arreu, i cap al forn, a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 50 minuts o fins que, en punxar-lo, l'estri surti net.


Un cop cuit, deixeu refredar una estona dins el motlle, i llavors AMB MOLT DE COMPTE, desemmotlleu.


Per acabar, prepareu la glaça barrejant els ingredients, fins obtenir una textura de iogurt (comenceu amb una tassa de sucre llustre, tres cullerades de nata, i una mica de colorant, i aneu afegint una cosa o altra segons veieu quedi.



Repartiu la glaça per sobre el pastís, amb una cullera, i per les parts més inaccessibles, amb una mànega sense boca.


I ja el teniu a punt!


Que vagi de gust! Bon Sant Jordi i molts ànims!

5 comentaris: