divendres, 24 d’abril del 2020

MINIPIES DE POMA FETS AMB PASTA DE FULL

Avui una recepta ràpida, molt ràpida, amb ingredients senzills i fàcil d'elaborar, però que estic segura que us agradarà molt: minipies de poma. Acompanyats com he fet jo d'un llimonada casolana són un esmorzar o berenar ideal!




INGREDIENTS (per uns 10 minipies)
2 o 3 pomes
1 culleradeta de canyella
2 cullerades de sucre moreno
el suc de mitja llimona
1 placa de pasta de full
ou batut per pintar i sucre llustre per decorar

PREPARACIÓ
Comencem preparant el farcit. Pelem i tallem les pomes petites; les amanim amb canyella, sucre moreno i suc de llimona; i cap al microones fins que la poma estigui ben tova. Llavors reservem.





Estenem la placa de pasta de full i en tallem rodanxes. Si voleu fer 10 pies, heu de tenir 20 rodanxes. 


Col.loquem la meitat de les rodanxes damunt una safata folrada de paper de forn (seran la part de sota dels minipies), i les ben punxeu.



Llavors repartiu el farcit pel damunt. Escorreu bé els trossets de poma que si no us suquejaran massa les pastetes resultants.


A les rodanxes restants els hi fer una petita incisió amb forma de creu a la part central, perquè faci de xemeneia...


...i les col.loqueu damunt el farcit.


Amb un tallador (o got o tapa...el que tingueu a mà) més petit que l'emprat per fer les rodanxes, pressioneu els vorals, per fer una mena de segellat.



I si voleu acabar-ho de fer més bonic, amb un palet doneu forma arrissada al voltant del minipie. 



Un cop tots llestos, els pinteu amb ou batut i cap al forn a 190 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durants uns 13-15 minuts, o fins que els veieu daurats.




Quan a estiguin cuits, desenforneu, deixeu refredar una mica damunt una reixa, i empolsineu generosament amb sucre llustre! Ja els teniu a punt!




Que vagi de gust i molts ànims!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada