dissabte, 23 de maig del 2020

TIMBALS ENNUVOLATS

Aquesta recepta, pel repte #ousdeconfinament, que ens proposava en Pep Nogué per aquest dissabte, ha resultat, a més de bona, molt visual. Es tracta d'uns timbals de patata i verdures, coronats per uns ous núvols. Són entretinguts i delicats de preparar, però el resultat paga la pena!


INGREDIENTS (per a 1/2 dotzena)
6 ous (si són ecològics millor)
un pebrot i un carbassó grossos
una culleradeta de sofregit de ceba
6 o 7 patates mitjanes
60 grams de mantega
1/2 culleradeta de cremor tàrtar
sal, pebre i oove

PREPARACIÓ
Bullim unes bones patates, i, en calent, les aixafem amb els 60 grams de mantega, una mica de sal i pebre negre. Reservem el puré obtingut.




Tot seguit anem per les verdures. En aquest cas pebrot i carbassó, que tallarem petit i fregirem poc a poc. Acabarem amb una culleradeta de sofregit de ceba per donar-li gust (o si no en teniu, sofregiu vosaltres una mica de ceba picada).


Quan tingueu les dues preparacions a punt, aneu per muntar els timbals. Amb l'ajuda d'un cercle feu el pis de puré, i llavors repartiu les verdures pel damunt, mirant que tot quedi una mica compactat.



Fins aquí podeu tenir-ho preparat amb antel.lació i escalfar una mica quan arribi el moment de servir, però el pas final cal fer-lo necessàriament just abans de servir. Agafeu els ous i en separeu, amb molt de compte, les clares dels rovells. Els rovells us han de quedar sencers, no se us poden trencar. Bateu les clares, amb el cremor tàrtar (ajuda a estabilitzar-se, si no en teniu ho podeu substituir per un pessic de sal) fins que estiguin a punt de neu i, amb l'ajuda d'una mànega, feu una mena de corona al damunt de cada timbal.



Gratineu 5 minuts al forn, i quan comenci agafar color, hi afegiu un rovell al vell mig de cada corona (aquesta és l'operació més delicada), i deixeu al forn un parell de minuts més. Si voleu un polsim de sal al bell mig del rovell i ja ho teniu a punt! Mireu com us ha de quedar!


Sobretot serviu ràpidament, i que vagi de gust!



1 comentari: