diumenge, 25 d’octubre del 2020

XURROS DE XOCOLATA

A Girona hauríem d'estar en plenes Fires i Festa Major...una època de l'any en la que, a casa, és tradició agenciar-se una bona paperina de xurros de xocolata...una bomba calòrica que ens encanta. Com que aquest any, les tràgiques circumstàncies que ens envolten, ho impedeixen, hem decidit convertir la nostra cuina en una xurreria casolana...i aquí el resultat: xurros de xocolata...de "molta xocolata". Ja ho sabeu, si trobeu a faltar, com nosaltres, també les tradicions dolces, obriu els fogons i poseu-hi remei!
                                                

INGREDIENTS (Per una paperina grossa de xurros)
300 grams de farina
1 pessic de sal
440 ml d'aigua
xocolata de cobertura negra

PREPARACIÓ
Primer de tot preparem una màniga pastissera, amb una boca arrissada. Això pel cas que, com és habitual, no tingueu una xurrera a mà (si teniu xurrera a mà, prepareu el dipòsit per omplir-lo).


Llavors col.loqueu en un bol 300 grams de farina, i hi aboqueu 440 ml d'aigua, que haureu bullit amb un pessic de sal.

                               

Amb l'accessori pala de la KA, amasseu fins que us quedi una massa homogènia enganxosa. Es tarda molt poquet.


Amb aquesta massa, i l'ajuda d'una espàtula, ompliu la mànega (o en el seu cas la xurrera) que havíeu deixat preparada.

                             

                             

Poseu oli d'oliva suau o de girasol al foc, i quan estigui calent, hi aneu fregint els xurros. Formar-los és tan senzill com anar tallant trossets del que surti de la mànega pastissera amb boca arrissada o de la xurrera.

                            

Deixeu que els xurros es daurin per un costat i altre.

                            

Els traieu, i els deixeu una miqueta damunt un escorredor o un paper de cuina absorbent per treure l'excés d'oli.

  

Ara és el torn de fondre la xocolata de cobertura, amb l'ajuda del microones, amb tocs d'escalfor curts per evitar se'ns cremi.

  

I sucar-hi els xurros un a un.

  

Deixarem assecar els xurros, en un lloc fred, disposats damunt una safata folrada de paper de forn.

  

I ja els podreu degustar...com si pel mig de la Devesa, durant les Fires de Sant Narcís, estiguéssiu passejant!

   

Que vagi de gust!

2 comentaris:

  1. Oh! Quina delícia! Ho haurem de provar! Així no es farà tan dur això d'estar sense fires!
    Moltes gràcies pel teu blog. M'he llençat a intentar cuinar gràcies al taller de codonyat que ens vas fer fa poc...i ha estat un èxit!

    ResponElimina