diumenge, 1 de novembre del 2020

PASTÍS SALAT DE MONIATO I FORMATGE DE CABRA

Avui hem cuinat amb productes de temporada...i a la tardor, a casa, una de les estrelles és el moniato! Hem fet un pastís salat, amb formatge de cabra, que ha resultat ser un entrant esplèndid! Animeu-vos perquè és molt senzill de preparar, i ja veureu que en gaudireu!


INGREDIENTS (per un pastís d'uns 20 cm de diàmetre)
Per la base
150 grams de farina
60 grams de mantega freda
1 ou
1 pessic de sal

Pel farcit
1 moniato grosset cuit al forn (aquí teniu els passos per coure'l).
3 ous
200 ml de nata (jo he fet servir de la normal però també serveix la de cuinar)
un rotlle petit de formatge de cabra sense pell
sal i pebre

PREPARACIÓ
Comencem preparant la base una estona abans. Barregeu tots els ingredients fins obtenir una massa de textura sorrenca (jo ho he fet amb l'accessori pala de la KA).



Llavors, a mà, acabem d'amassar fins obtenir una bola que embolicarem amb paper film i deixarem reposar a la nevera de 30 minuts a 1 hora.



Aprofiteu l'estona de repòs de la massa a la nevera per preparar el farcit. És molt senzill: peleu el moniato i el bateu juntament amb els ous, la nata, el formatge, la sal i el pebre.





Tot seguit, traieu la massa de la nevera, l'estireu i folreu amb ella el motlle (millor si és d'aquells que el cul surt sol).



Enforneu la base sola, uns 10 minuts, a 170 graus, en opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), i tot seguit hi aboqueu a dins el farcit i continueu la cocció uns 30 minuts més, o fins que veieu "quallat" el farcit.


Un cop cuit, desenforneu, deixeu refredar una mica i desenforneu...ja veureu quin color i quin tall més xulo! I d'allò més gustós!



Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada