dimecres, 21 d’octubre del 2020

FLAM DE MASCARPONE

Suposo que tothom té una activitat, una dèria en la que, quan s'hi endinsa, perd el món de vista. Per això, fins i tot en els pitjors dies, en aquells en els que, quan arribes a casa, penses que tot plegat és injust i despietat, intento posar-me a cuinar. El temps esmerçat buscant els ingredients, mesurant-los, barrejant-los, enfornant-los i fotografiant el resultat, és un temps en el que les cabòries fugen una mica el cap i aconsegueixo asserenar-me. I, com que avui ha estat una d'aquestes jornades, la víctima ha estat aquest flam de mascarpone...del que, us haig de confessar, ha agradat tant, que ja només en queden les escorrialles...


INGREDIENTS (per un flam gran rectangular)
400 grams de mascarpone
5 ous grossos
130 grams de sucre blanc
250 ml de llet sencera
una mica més de sucre blanc i un raig de llimona pel caramel del flam

PREPARACIÓ
Batem, fins a tenir-ho tot integrat (a mà o a màquina), els ous, el sucre i el mascarpone. No cal ser massa enèrgics, perquè tampoc volem posar-hi aire en excés.



Hi afegim la llet i batem una mica més.


Tot seguit, aboquem la barreja en un motlle en el que prèviament haurem fet una mica de caramel, amb un parell de cullerades de sucre i un rajolinet de suc de llimona.


I cap al forn, al bany maria, durant una hora o hora i quart (a 170 graus, opció rebosteria -escalfor a baix, a dalt i ventilador-). Si se us torra del damunt, tapeu amb paper de plata.


Un cop cuit, desenforneu i deixeu refredar completament, primer a temperatura ambient i després un parell d'horetes a la nevera. 


Ja només us queda desemmotllar i menjar! Que vagi de gust

3 comentaris: