diumenge, 13 de desembre del 2020

CASETA DE GALETES I LLAMINADURES

Un dia, al blog, a vaig penjar com preparar una casa de galetes a partir d'un kit d'aquells que et donen les peces fetes (en concret era d'ikea, veureu-ho clickant aquí), però avui us proposo fer-la des d'un bon principi. Només necessiteu uns talladors -que jo vaig comprar als Gadgets&cuina de Barcelona, per menys de 10 euros-, o ser una mica més constructors i fer-vos vosaltres mateixos les plantilles, i una gran dosi de paciència. Com que és entretingut però alhora divertit, és una activitat molt interessant per fer-la amb els petits de la casa, i no tan petits!


INGREDIENTS
Per la massa
250 grams de mantega
200 grams de sucre blanc normal
1 ou
una cullerada generosa de pasta de taronja (o vainilla o l'aromatitzant que tingueu)
500 grams de farina
un pessic de sal

Pel ciment (glaça)
70-80 grams de clara d'ou pasteuritzada
500 grams de sucre llustre
unes 12 gotes de vinagre de poma
pasta de llimona per aromatitzar (opcional)

Per la decoració
Sprinkles
Conguitos
Lacasitos
Llaminadures diverses
i tot allò dolç que us passi pel cap!

PREPARACIÓ
Comencem preparant la massa de les galetes. Bateu bé el sucre i la mantega, fins obtenir una crema. Jo faig servir l'accessori pala de la KA.


Tot seguit hi afegiu l'ou i l'aromatitzant, en el meu cas, pasta de taronja. Sóc molt fan de les pastes de fruita perquè trobo donen molt sabor a les masses, i diferent de la clàssica vainilla.



Per acabar, incorporeu la farina i el pessic de sal, i barregeu el just fins obtenir una massa homogènia, que podeu acabar a mà.



Llavors disposeu entre dos papers de forn, i aplaneu amb un corró fins obtenir una placa d'uns 0,6 cm de gruix aprox.


En aquest moment, i per aconseguir millor la forma de les galetes, jo recomano deixar aquesta placa una mitja horeta a la nevera. Amb aquest petit pas, tot us serà més fàcil. Un cop treta la placa de la nevera, aneu tallant les peces amb els talladors o les plantilles que hàgiu fet, i disposant-les a la safata d'enfornar. També haureu de fer una base rectangular per disposar la caseta, si voleu fer-hi un jardí al voltant.

Aquests són els talladors que vaig fer servir jo,
però, si no en teniu, podeu fer plantilles en paper.




Enforneu, a 170 graus, opció rebosteria, durant uns 15-18 minuts, o fins que veieu que les peces es comencen a daurar. Les petites amb menys temps en teniu prou i les grans (com les plaques base, potser us caldrà una mica més). Un cop cuites, desenforneu, deixeu refredar un xic a la safata, i traslladeu al damunt d'una reixa per tal que s'acabin de refredar.



Mentrestant, prepareu la glaça. És molt fàcil. Es tracta només de barrejar enèrgicament tots els ingredients fins obtenir una barreja més densa que el iogurt, i ràpidament traslladar aquesta barreja a una mànega pastissera amb boca rodona petita -o, si no en teniu, sense boca, però procurant fer-hi un tallet ben petit a la punta-.




I una vegada les galetes refredades, i la glaça a punt, comenceu a construir. És fàcil perquè la glaça actua com una cola molt instantània! Aneu untant les vores de les peces i ajuntant-les. Primer les parets entre elles i a la base, i després la teulada.



I, per acabar, utilitzeu més glaça per decorar i també per enganxar les dolçaines que més us agradin per tot arreu! Mireu quin resultat més vistós! Als petits, i més si són llaminers, els encantarà!


Que vagi de gust!

1 comentari: