dimecres, 20 de febrer del 2013

CARGOLS DE CACAUET

Si voleu preparar un aperitiu diferent, si voleu un acompanyament treballat per una amanida verda, si voleu que els nens s'emportin un esmorzar o berenar divertit, o, senzillament, si voleu tenir a casa alguna cosa per "picar" a qualsevol hora, aquesta és la vostra entrada!!! És una recepta ràpida i senzilla de galetes salades, que, tapades "hermèticament", es guarden cruixents diversos dies, i que són d'allò més artístiques! Això sí, només és apta per amants dels cacauets!!! Si compliu aquest premissa, llanceu-vos a preparar-les que no tenen secret...


INGREDIENTS (per unes 20 galetes)
1 placa de pasta de full
2 cullerades de mantega de cacauet
1 ou
1 culleradeta de llavors de rosella
un grapat de cacauets fregits salats

PREPARACIÓ
Esteneu la placa de pasta de full, i li doneu una forma rectangular (si no la té d'origen). Unteu la placa amb la mantega de cacauet. Només cal posar-hi una fina capa.


Per sobre hi escampeu els cacauets (que haureu triturat una mica abans, perquè no quedin tots sencers -jo ho vaig fer posant-los dins una bossa i colpejant-los unes quantes vegades amb la mà de morter-), i els apreteu contra la massa, perquè quedin enganxats amb la mantega, i no caiguin en enrotllar-la.


Enrotlleu la massa. Millor si aconseguiu un "enrotllament" compacte, sense buits.


Fet això, talleu el rull resultant en porcions d'aproximadament centímetre i mig d'ample, i les aneu col·locant en una safata que haureu folrat amb paper de forn untat amb una mica d'oli o spray antiadherent.


Llavors només falta pintar-les amb ou batut, i repartir-hi per sobre pessics de llavors de rosella. Enforneu a 200 graus (opció rebosteria -dalt, baix i ventilador-), durant uns 13-15 minuts. Estaran cuits quan s'hagin inflat i daurat.


Deixeu refredar i llestes per menjar!!!


Recordeu que les podeu guardar dos o tres dies, en un recipient que tanqui bé!
Que vagi de gust!!!


2 comentaris:

  1. Carai, Mònica! M'has convençut! A mi no m'agraden gaire els cacauets salats, però en canvi m'encanta la mantega de cacauet. La barreja dolç salat em perd... o sigui que em penso que aquestes cargolines em passarien soles!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també m'agrada molt la mantega de cacauet... Dec tenir algun ascendent americà desconegut... I aquí, la veritat és que combina molt bé!!! Són uns cargols boníssims que, a casa, van "volar" de la safata! Una abraçada Marina!!!

      Elimina