dissabte, 16 de febrer del 2013

MUFFINS BICOLORS

Us haig de confessar que aquests muffins que us presento avui són el meu segon intent. En el primer, vaig cometre l'error de fer servir papers de magdalena normals, i els muffins van quedar boníssims però tipus boina!!! Com que l'Eduard de Can Berdala, que és una mica el meu assessor personal en temes d'estris de cuina, em va dir que eren difícils de trobar, i que fes servir flameres, vaig decidir fabricar el papers jo mateixa, i utilitzar flameres com a motlle. És una mica entretingut perquè has de retallar quadrats i folrar les flameres, però ajuden a que els muffins pugin molt amunt, i que tinguin molt bona presència.
Aquest muffins són un pèl entretinguts de fer, perquè has de preparar dues masses (una de xocolata blanca i l'altra de xocolata negra), per aconseguir l'efecte bicolor, però són molt bons i el paradigma de l'esponjositat!
Atreviu-vos a provar de fer-los!!!


INGREDIENTS (Per uns 10 muffins)

Per la massa de xocolata blanca 
100 grams de xocolata blanca de cobertura
100 grams de farina amb llevat incoporat
75 ml de nata líquida (de la de muntar)
65 grams de subre moreno
40 grams de mantega fosa
1 ou
un pessic de sal

Per la massa de xocolata negra

100 grams de xocolata negra de cobertura
100 grams de farina amb llevat incoporat
75 ml de nata líquida (de la de muntar)
65 grams de subre moreno
40 grams de mantega fosa
1 ou
un pessic de sal

i ametles torrades esmicolades per decorar

PREPARACIÓ
Primer de tot, talleu quadrats de paper de forn, d'un pam de costat aprox., i folreu les flameres.


Després comenceu preparant la massa de xocolata blanca. En un bol, barregeu bé la farina i la sal. Tot seguit, i tot començant a batre, afegiu l'ou. Quan ja estigui integrat, afegiu la nata líquida, i, per acabar, afegiu la mantega, la xocolata blanca i el sucre. Aquests tres ingredients finals els heu d'afegir mesclats entre si, pel que primer haureu de fondre la mantega i la xocolata blanca -al microones o al bany maria-, i després barrejar-hi el sucre. Un cop tots tres ingredients ben mesclats, formin una crema granelluda, és el moment d'incorporar-lo a la nostra massa.
Bateu a velocitat alta, dos o tres minuts, fins que obtingueu aquesta textura suau:


Ara ja podeu omplir cada motlle amb una cullerada ben generosa d'aquesta massa.


Seguidament heu d'anar per la massa de xocolata negra, que heu de fer exactament igual que la de xocolata blanca però fonent la xocolata negra de cobertura. Al final, heu d'obtenir una massa com aquesta:


A sobre de la massa blanca, i col·loqueu una porció d'aquesta massa marró.


Per acabar, repartiu per sobre de cada motlle mitja culleradeta d'ametlles torrades trossejades
.

Coeu, al forn (només escalfor per baix), durant 15 minuts, a 170 graus. Estaran cuits quan els toqueu per dalt i la massa retorni (no s'enfonsi).


Quan els traieu del forn espereu una mica a treure'ls de les flameres, perquè és una massa molt suau i toveta, i no se us aixafin.
Aquí teniu el resultat final que, ja us ho he avançat, és molt "resultón"!!!


Ah!, i de dins, com el nom de la recepta ja apunta, són ben "bicolors"!!!


Que vagi de gust!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada