dimarts, 11 de febrer del 2014

COCA DE COCO AL CUB

I direu, perquè aquest nom tan matemàticament enrevessat? Doncs perquè aquesta coca porta coco per dalt, per baix i per dins, i en tres formats diferents...d'això el "cub" del títol!!! Circumstància aquesta que, ja us podeu imaginar, vol dir que només és apta pels veritables amants d'aquest ingredient... A veure què us sembla!


INGREDIENTS
1 paquet de farina de coco (que ja porta el sucre i el llevat integrat)
3 ous
60 grams de mantega
160 ml de llet
40 ml de llet de coco
60 grams de coco ratllat

Aquesta és el preparat de farina de coco, amb el sucre i el llevat integrats....dóna un resultat deliciós!

 PREPARACIÓ
En el bol del batedor elèctric, col·loquem el preparat de farina de coco, els ous i la mantega a temperatura ambient.


Hi afegim la llet.


Batem, amb l'accessori globus, un minut a velocitat mitjana i tres o quatre a velocitat alta, fins obtenir una massa homogènia amb textura ben cremosa.


Hi afegim 40 grams de coco ratllat, que incorporarem a mà, amb moviments de baix a dalt, amb l'ajuda d'una espàtula o batedor manual.



Un cop el coco ben integrat, aboquem la massa dins un motlle que haurem ruixat prèviament amb spray antiadherent. Concretament, jo he fet servir un motlle rodó, de parets desmuntables, de 24 cm de diàmetre aprox.


Enfornen, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant aproximadament 35 minuts. Comprovem que està cuit punxant amb un pal de brotxeta que, per anar bé, ha de sortir completament net. Un cop cuit, desenfornem, deixem refredar una miqueta, i desemmotllem al revés. És a dir, el cul del motlle ha de ser la superfície de la coca. Així ens quedarà d'allò més perfecte.


Tot seguit, el punxem força amb un palet de brotxeta. Es tracta d'assegurar-nos que el líquid que posarem per amorosir-lo i donar-li més gust de coco, penetri bé a l'interior de la coca.



Llavors agafem la llet de coco.


Aquesta que vaig fer servir, com que era molt densa a temperatura ambient, la vaig escalfar una miqueta, per fer-la més líquida.



Es tracta de banyar amb ella la superfície de la coca, amb l'ajuda d'un pinzell. Sigueu generosos però sense formar cap inundació!


Finalment, repartiu els 20 grams de coco ratllat restant, per damunt de la coca.


I ja la teniu llesta per servir!



Oi que fa goig sencera?


Doncs mireu-la a tall!!! També està dient menja'm!!!


Que vagi de gust!

16 comentaris:

  1. Per acabar d'arrodonir el nom de la coca podríem dir: "Quina cucada!' , ha ha! Ha de ser com una explosió de sabor de coco, notant la humitat del bescuit amb la llet de coco I la textura del coco ratllat pel damunt. Se'm fa la boca aigua! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que era bona Chus...i molt melosa...va durar hores! Petons!

      Elimina
  2. T'ha quedat super esponjós!! I una pinta boníssima! A més el pa de pessic t'ha quedat perfecte per tots costats! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això és mèrit del motlle, que va molt i molt bé! Petons!

      Elimina
  3. Aquesta li encantaria al meu sogre!!! És un fan del coco!!! Tot el que porti coco, per ell, és èxit assegurat! Me la guardo pel seu cumple.
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. mmm! Que bo! No l'havia vist mai, la farina que ja integra el coco. Jo el faig amb farina i ho complemento amb coco ratllat i llet de coco. A casa, el pastís de coco vola! Un dels que ens agrada molt, sobretot quan el farceixo de xocolata per dins... he he he. Genial, el teu, Mònica!

    ResponElimina
  5. Mónica! Es que bo !! A casa ens agrada molt el coco

    ResponElimina
  6. Noia ets la reina de les farines i els preparats; ho trobes tot!! ☺ Mònica, una pregunta per si la faig jo que no tinc aquest preparat: la farina... és farina de coco pur (coco molt) o és farina barrejada amb coco? El sucre i el llevat em queda clar :) Ho dic perquè es veu molt flonja i esponjosa i la farina de coco no porta gluten per la qual cosa no crec poder aconseguir aquesta fantàstica textura si utilitzo només farina de coco pur...

    ResponElimina
    Respostes
    1. És farina barrejada amb coco..si no, penso com tu, no quedaria tan esponjós! Petons!

      Elimina
  7. Al rrrrico coco!! Realment, coco al cub. Una invenció molt bona!

    ResponElimina
  8. Uoooo!! Ens encanta el coco i amb aquest aspecte tan espectacular ha de ser boníssima! Segur que la faig!!!

    ResponElimina