Aquest pastís, que vaig tenir el gust de tastar en versió original, en les meves visites professionals de l'any passat a Galícia, és una veritable delícia, a més de ser la prova que, amb tres ingredients (ous, sucre i ametlla) es pot fer una filigrana rebostera!!! Si no l'heu fet mai...no tardeu....es convertirà en un imprescindible del vostre receptari!
INGREDIENTS
5 ous
250 grams de sucre
250 grams de farina d'ametlla
la pela ratllada d'una llimona
1 culleradeta de canyella
sucre llustre per decorar
PREPARACIÓ
En el bol de la KA, barregem el sucre i la farina d'ametlla.
Llavors hi afegim els ous, un a un, mentre anem barrejant amb l'accessori pala de la KA.
Quan tinguem una massa homogènia, hi afegim la canyella i la pell ratllada de llimona, i acabem de barrejar.
Aboquem la massa en un motlle, de 24 cm de diàmetre aprox., prèviament untat amb mantega o ruixat d'spray antiadherent.
Enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant aproximadament 30 minuts.
Un cop cuita, desenfornem, desemmotllem, i acabem de deixar refredar damunt una reixa.
Mentre es refreda, preparem la plantilla de paper que ens permetrà fer la decoració de la creu típica.
Un cop fred el pastís, disposem la creu al damunt, i empolsinem molt generosament amb sucre llustre.
Retirem la plantilla...i voilà!!!! Aquí teniu una "tarta de Santiago" amb tots els ets i uts!
Que vagi de gust!
Jo tamnè vaig menjar per primera vegada aquesta tarta a Galicia.
ResponEliminaEs realmente bonissima
¡Uhmmmm! En casa nos encanta. Petons
ResponEliminaUna recepta meravellosa! Sembla mentida amb tants pocs ingredients!!! Una més pel llibre!!!
ResponEliminaL'hem feta gairebé igual Mònica, jo tampoc la vaig emborratxar jeje. La vaig fer a trossets i la vaig congelar, i no es nota la diferència, així sempre tinc algo a punt per si arriba el cuquet ;)
ResponEliminaPetons
Anna
Uuuiii......jo no l'he fet mai,Mònica!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Un gran pastas, a casa ens agrada moltíssim i ara fa força temps que no en faig, així que a veure si m'hi poso un dia, que me n'has fet venir moltes ganes! Et va quedar genial, té una pinta fantàstica!!
ResponEliminaUn petonet guapa!
Sembla que té una textura perfecte. Boníssima!
ResponEliminaMarta
Si que n'és, de bona! i no l'he feta mai a casa... m'anoto la recepta que encara tinc un paquet sencer d'ametlla mòlta dels panellets, un bon pla per gastar-la! un petó!
ResponEliminaMe parece una tarta super rica y sencilla, con un aspecto genial con la cruz de Sntiago
ResponEliminaJo, t'ha quedat perfecte Mònica! Quan la faig, la creu mai em queda bé, és la meva assignatura pendent, jeje!
ResponEliminaPetons!