Avui a casa, ha sigut un dia fruiter total...hem començat esmorzant macedònia, i posada a tallar fruita, m'he animat i he acabat preparant unes postres que fa molt de temps portava al cap: un bloc de fruita o gelatina de fruites...una manera moooolt diferent de menjar fruites fresques!!! Només una advertència, podeu fer servir les fruites que volgueu per preparar aquests blocs, tret de les que tinguin bromelina, un enzim que impedeix que la gelatina qualli. La més comuna de les fruites que en porta és la pinya...així que a evitar-la en les nostres composicions!!!
INGREDIENTS (Per a tres flams individuals)
Fruites fresques variades (en aquest cas: taronja, maduixes, cireres, nabius i mango)
un sobre de gelatina neutra
250 ml d'aigua
un rajolí de suc de llimona
PREPARACIÓ
Renteu bé les fruites i talleu-les a trossets petits i làmines fines...depentent de cada tipus. En el cas de les fruites amb pinyol, sobretot traieu-los-hi.
Agafeu un sobre de gelatina neutra, i dipositeu el contingut en un bol.
Dels 250 ml d'aigua, n'hi afegiu una cinquena part al bol.
Poseu la resta d'aigua, i el raig de suc de llimona al foc.
Quan bulli, l'aboqueu al bol i remeneu fins que la gelatina quedi ben dissolta. Deixeu refredar una mica abans de fer servir.
Agafeu els motlles que volgueu fer servir i els ruixeu amb spray antiadherent. En aquest cas, les mides són per tres flameres rodones individuals, o una flamera i un motlle rectangular mini (equivalent a dues porcions individuals).
Llavors només es tracta de posar capes de fruita, i entremig, una mica de gelatina, fins arribar al capdamunt.
Acabem de cobrir de gelatina, i cap a la nevera un mínim de 3 o 4 hores...
El mateix si ho feu en flameres rodones.
...passades les hores, traieu de la nevera i desemmotlleu amb molt de compte...Vigileu de no fer malbé els marges amb l'estri amb el que us ajudeu per desemmotllar. A mi, a l'hora de desemmotllar, em van molt millor els motlles de silicona...són més fàcils i no cal passar-hi un ganivet al voltant!
Un cop desemmotllats els blocs, serviu decorant amb alguna fruita fresca que haureu reservat!!!!
Oi que fan goig aquestes postres...doncs a més són naturals, sanes i hipermegarefrescants!!!
Que vagi de gust!
No podías haber hecho un postre más sano, rico y atractivo.
ResponEliminaBuena semana
Blanca de JUEGO DE SABORES
Moltíssimes gràcies Blanca...és molt refrescant! Petons!
EliminaUnes postres bones i saludables!! i ben acolorides!! bona setmana
ResponEliminaA mi la gelatina no m'entusiasma...però aquí es barreja amb la textura de les fruites...i és genial!!! Petons Teresa!
EliminaDoncs si, una manera molt original de menjar fruita, i sense sucres afegits. Molt bona idea Mònica!
ResponEliminaPetons
Anna
http://amossegadetes.blogspot.com.es
A l'estiu, postres com aquestes són les que vénen més de gust! Petons!
EliminaPreciosos, boníssims i saludables!!! Fa molt temps que no preparo unes postres com aquestes....Recordo que quan la Cristina era petita li encantava fer-lo (la recepta la vam treure d'un llibre de cuina que li havien regalat a ella). Quins bons records!
ResponEliminaPetonets, Mònica!!!
Olga
És ideal per petits i grans! Petons!
EliminaQuina presentació més espectacular permet fer la gelatina! I a més té poques calories ( a aquestes alçades tot ajuda, ha, ha...). Una abraçada!
ResponEliminaDigna d'una operació biquini en tota regla! Petons!
EliminaQuin postre més vistós, sa i bo!! me l'apunto, que ja comença a fer caloreta i és ideal! un petó!
ResponEliminaMillor que un refresc per treure la calor! Petons!
EliminaFantàstic i amb ganes de fer-ho
ResponEliminaPetons