Aquesta tardor vull fer un munt de melmelades, experimentar amb combinacions de fruites, i provar de fer-ne de verdures...o sigui que us atabalaré una mica en aquest sentit...I a més, com que la primera experiència ha sigut molt i molt positiva...porto una embranzida que a casa ja em diuen que l'armari té una capacitat finita!!! Bé, una vegada pertinentment avisats, us explico la que vaig fer ahir: de carbassa a la canyella de les Índies...una delicatessen homemade!!! A veure què us sembla!
1600 grams de carbassa
300 grams de sucre blanc
300 grams de sucre a la "cannelle des Indes"
el suc d'una llimona
un trosset de gingebre fresc ratllat
Aquesta és el sucre amb canyella de les Índies, que no podeu deixar de comprar si aneu a França!!! |
PREPARACIÓ
Primer pelem i tallem la carbassa a trossets, i la disposem dins una cassola. La meva era una que em van regalar, d'una varietat molt grossa, d'interior força clar, i força aquosa.
Hi aboquem el sucre blanc...
...i també el de "cannelle des Indes".
Hi afegim el suc de llimona...
...i finalment, el trosset de gingebre fresc ben ratllat.
I ja podem remenar-ho tot bé, mentre ho posem a foc lent, remenant de tant en tant.
Quan la carbassa està ben tova, passem una mica el turmix, i deixem una estoneta més al foc, fins que assoleixi la textura desitjada (jo, en tot el procés, i a foc baix, vaig esmerçar ben bé una hora i mitja).
Mentrestant, preparem els pots que farem servir.
Els posem a bullir una bona estona...
...i els deixem escórrer bé.
Un cop la melmelada feta, bo i calenta, la disposem dins els pots.
Els tapem, i els tornem a fer bullir uns 20 minuts més.
Per acabar (i assegurar-nos que s'hagi fet bé el buit), els tenim tota la nit cap per avall.
I ja només queda donar-los un toc estètic ben personal, que a mi és un procés que m'encanta perquè les manualitat són una altra de les meves passions!
Oi que queden xulos...i per un regal són un detall prou bonic!
Que vagi de gust!
Ja saps Mònica, tan aviat caigui una carabassa a les meves mans te la copio
ResponEliminaPtnts
Dolça
La de carabassa és boníssima, a casa sempre ne fem! Però lo toquet del sucre aquest segur que li ha dixat un gust rebó!
ResponEliminaHe probado la mermelada de calabaza aromatizada con vainilla u otros aromas, nunca con jengibre ni con este tipo de azúcar, (que por cierto desconozco) pero ha de estar muy rica
ResponEliminaBesos
Blanca de JUEGO DE SABORES
Que buena!!! Me la apunto, tiene que estar muy buena, aunque no se donde encontrare ese azúcar a la canela.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Són un detall fantàstic, guarnits així! Jo també he fet unes quantes melmelades, aquest estiu... quan es comença ja no es pot parar!! ;)
ResponEliminaMarta