dimecres, 19 d’octubre del 2016

PASTIS DE PASTANAGA I POMA, FARCIT DE MONIATO...TARDOR TOTAL!!!

Pastanaga, poma i moniato...una combinació, que fa molt per aquesta època de l'any, que va resultar espectacular en format pastís!!! I amb una suau crema de formatge per sobre, el pastís va convertir-se en unes postres festives d'allò més saludables!!!! Animeu-vos que no té cap secret!


INGREDIENTS
Pel pastís
100 grams de poma
100 grams de pastanaga
80 grams de sucre moreno
50 grams de sucre a la vainilla
55 ml d'oli de girasol
50 grams de mantega
1 ou
35 ml de llet
180 grams de farina de blat
7 grams de llevat químic tipus Royal
1/2 culleradeta de canyella
melmelada de moniato pel farcit
salsa de caramel rebaixada amb aigua per almivarar

Per la cobertura
1 formatge crema tipus Philadelphia
2 o 3 cullerades generoses de sucre llustre
sprinkles de colors per decorar

PREPARACIÓ
Pelem les pastanagues i la poma, les trinxem plegades (no en excés perquè no cal convertir-les en puré), i ho reservem.



Per altre costat, batem la mantega (a temperatura ambient) i l'oli, fins obtenir una barreja homogènia.


Hi afegim els dos sucres: el moreno i el blanc a la vainilla (si no en teniu d'aquest darrer, feu servir del blanc normal, però el de vainilla li dóna un toc molt interessant!), i continuem batent.




Quan la barreja quedi blanquinosa i cremosa, i afegim l'ou.



I, tot seguit, la farina (prèviament barrejada amb el llevat i la canyella), i la llet, a tongades.



Al final us ha de quedar una massa més o menys així.


Per acabar, incorporeu la poma i la pastanaga trinxada, amb l'ajuda d'una espàtula.


Aboqueu la massa en un motlle d'uns 18 cm de diàmetre, ruixat amb spray antiadherent, i aplaneu la superfície. Enforneu a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant aproximadament 1 hora. Per saber si està cuit l'heu de punxar, i que l'estri surti net.


Un cop cuit, el deixeu refredar completament.


En acabat, l'obriu per la meitat, i unteu la part de baix, generosament, amb melmelada de moniato...un gran descobriment.



Torneu a tapar, i almivareu la capa superior. Jo ho he fet amb salsa de caramel, rebaixada amb una mica d'aigua. Es tracta que quedi un pastís ben tendre.


I ja només queda engalanar-lo. Ho farem amb una crema de formatge, aconseguida batent el formatge crema amb el sucre llustre una bona estona, amb l'accessori globus de la KA. Un cop aconseguida una textura ferma (després de 5 o 6 minuts de batre a velocitat alta), poseu la crema dins una mànega pastissera amb boca arrissada, i feu pilonets sobre tot el pastís.


Acabeu decorant amb sprinkles de colors. Jo vaig fer servir del tipus confetti, que van ser molt ben repartits per aquesta manera innocent, que pertany a la Sam, una gran amiga de la Tisge, la peque de la casa!.


I ja el teniu llest! Això si, per aconseguir que la crema estigui al punt, reserveu a la nevera fins uns 20-30 minuts abans de les postres!


Que vagi de gust!

2 comentaris:

  1. El pastel otoñal por excelencia, aunque sin el toque de Sam que le aporta colorido y vistosidad no hubiera sido lo mismo
    Petons
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  2. Tardo total aquest pastís. Una combinació perfecte !!!
    Petons

    ResponElimina