En el bloc ja hi tinc una recepta de torró de nata i nous. És una de les primeres, i, per tant, sense fotografies del pas a pas (clickeu aquí). La cosa va ser que l'altre dia vaig comprar una bona bossa de nous de pacaner al Mercat del Lleó, a la parada Sabors de la Teresa, i vaig pensar....per què no fas una variació per la nit de Cap d'Any? El resultat...que el torró de nata i nous és deliciós, però si a més el feu amb nous de pacaner, esdevé fins i tot una mica pecaminós!!!...I si no digueu-li a en Marc, que va agafar-ne una barra i va ser molt difícil que se'n desprengués!!! Espero que ahir a la nit tot us anés bé...i comenceu aquest 2017 amb energia...perquè vivim en un món que requereix de molta energia per canviar tot allò que no acaba de funcionar!!!!
160 ml de nata de muntar
300 grams de sucre
300 grams d'ametlla mòlta
200 grams de nous de pacaner (pacanes)
xocolata negra de cobertura i sprinkles per decorar
PREPARACIÓ
Comencem posant a foc no massa alt el sucre i la nata, i remenant. Es tracta d'aconseguir una mena d'almíbar, sense deixar que la barreja bulli.
Llavors afegim aquest almívar a la farina d'ametlla. Veureu que al principi queda una barreja força líquida, però cal barrejar força estona fins que perdi temperatura i comenci a espesseir. Jo ho he fet amb l'ajuda de la KA, equipada amb l'accessori ganxo, i la cosa ha sigut més ràpida i menys cansada!
Quan la barreja comenci a ser més consistent, afegim les nous de pacaner tallades a trossets, i continuem remenant.
Al final us ha de quedar més o menys així.
Col.loquem la massa en els motlles escollits.
Aplanem bé i tapem amb paper de forn. Deixem reposar un parell de dies, amb un pes al damunt, que ajudarà a compactar.
Passat el temps de repòs, només queda desemmotllar i decorar amb xocolata de cobertura i sprinckles.
Ja veureu quina cosa més bona! Qué vagi de gust!
Ai maree meua quimn vici!! Te´l copio segur! Besets i molta salut tot l'any!!
ResponEliminaBon inici d'any, amb aquests torrons. Demà ja farem bondat, avui toca celebrar-ho. Bon Any Nou!
ResponEliminaUn torró deliciós amb una presentació....preciosa! Quin començament d'any! Us desitjo que sigui un molt bon any!
ResponEliminaPetonets,
Olga