500g de farina de blat
50g de mantega estovada
50g de sucre
2 o 3 cullerada de caramel líquid
2 ous
150cc de llet
un pessic de sal
25 grams de llevat fresc.
albercocs, més sucre i un bon raig d'OOVE
PREPARACIÓ
Batem els ous, afegim els sucre i la mantega estovada i continuem batent.
Llavors desfem el llevat en la llet tèbia, i hi afegim el caramel.
Aboquem la llet a la barreja.
I tot seguit, la farina amb el pessic de sal.
Amb l'accessori ganxo de la KA, amassem fins obtenir una massa elàstica que no s'enganxi als dits.
I la dipositem dins un bol enfarinat, la tapem, i la deixem en un lloc tebi fins que dobli el volum.
Mentrestant lleva, rentem, tallem i despinyolem els albercocs.
Quan la massa hagi llevat, la dividim en dues parts i dipositem cada una de les porcions obtingudes damunt una superfícies enfarinada.
Amb un corró estirem cada una de les porcions, donant-li forla típica de coca allargada.
Dipositem la massa ja estirada damunt una safata folrada amb paper de forn.
Distribuïm les meitats d'albercocs pel damunt, pressionant una mica perquè quedin enganxades. Us haig de dir que no cal que peleu els albercocs, perquè a la part final de la cocció, la pell s'arruga, i es treu fàcilment.
És el moment d'ensucrar generosament, i ruixar amb un bon raig d'OOVE.
Enfornem, a 190 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 20 minuts o fins que la coca hagi pujat i estigui ben daurada. Ja veureu que els darrers cinc minuts la pell dels albercocs es contrau i s'arruga, i, si voleu, es pot treure fàcilment, i tot plegat queda més melós. Un cop cuita, desenforneu i deixeu acabar de refredar damunt una reixa.
Ja veureu que és una coca deliciosa, i té una presència, i sobretot un color, absolutament primaveral i encisador!
He de probar esta masa que tiene una pinta estupenda.
ResponEliminaBesos
Blanca de JUEGO DE SABORES
Massa que se'n va a la llista de pendents!
ResponEliminaPetonets,
Olga