Aquest "pie" és de tardor, de plena tardor...amb peres, pomes, crema i decoració de fullaraca...! Unes postres de temporada amb tots els ets i uts!
INGREDIENTS
2 plaques de pasta shortcrust (la vaig trobar al LIDL)
1 rovell d'ou batut
sucre moreno
Pel farcit
pomes i peres
sucre moreno
canyella
una mica de suc de llimona
Per la crema
500 ml de llet
la pela d'una llimona
un canó de canyella
4 rovell d'ous
4 cullerades soperes de sucre blanc
1 cullerada generosa de maizena
PREPARACIÓ
Pelem pomes i peres i les tallem a trossets. les adobem amb sucre moreno, canyella i una mica de suc de llimona, i les coem una mica al microones. Reservem.
Per la crema, posem a bullir la llet amb el canó de canyella i la pela de llimona.
Batem el sucre i els rovells d'ou, fins que blanquegin.
Agafem una tasseta de la llet que tenim al foc, i hi dissolem la maizena.
Quan la llet hagi començat a bullir, baixem el foc i hi aboquem la barreja d'ous i sucre i la maizena.
Remenem i remenem fins que comenci a arrencar el bull. Llavors retirem del foc i acabem de fer les últimes remenades. Si la cosa ha anat bé, tindreu una crema espesseta que haureu de deixar refredar una estona.
Un cop tot el farcit a punt, estireu una de les masses damunt un motlle rodó, dels de fer pie, que haurem ruixat amb spray antiadherent.
Al cul hi posem una capa de crema, i al damunt les peres i pomes una mica cuites, i ben escorregudes.
Llavors, amb l'ajuda de talladors com aquestes, tallem l'altra placa de pasta.
I anem col.locant les fulles obtingudes pel damunt.
Us ha de quedar més o menys així.
Només queda pintar amb rovell d'ou, ensucrar una mica amb sucre moreno, i cap al forn, amb escalfor a baix, a dalt i ventilador, ia 170 graus de temperatura, durant uns 30 minuts, fins que estigui ben cuita i daurada la massa (si veieu que del damunt se us torra massa, els darrers minuts la tapeu amb paper de plata).
I ja el teniu a punt per presentar...tebi genial...i acompanyat de gelat de vainilla encara millor!
Que vagi de gust!
Preciosa! Preciosa! Preciosa!
ResponEliminaPetonets i bona setmana,
Olga
quina preciositat i segur que boníssima!!
ResponEliminaDoncs què vols que et digui... que ara mateix no em faria res menjar-ne un bon tros!! :) I amb una presentació molt xula ♥
ResponEliminaPetons bonica