INGREDIENTS
1 placa de pasta de full
3 pomes
sucre moreno
el suc de mitja llimona
2 cullerades de melmelada de préssec
2 cullerades de melmelada de préssec
Per la crema pastissera
250 ml de llet
la pela d'una llimona
1 canó de canyella
50 grams de sucre
3 rovells d'ou
1 culleradeta de farina de blat de moro o maizena
PREPARACIÓ
Paral.lelament, batem els ous i el sucre.
Remenem bé, separem una mica de la barreja i hi dissolem la farina de blat de moro.
Ho aboquem també a la llet i continuem remenant, vigilant que no torni a bullir.
Remenar fins que espesseeixi, que normalment és després de 3 o 4 minuts de cocció.
Un cop obtinguda la densitat de crema, l'aboquem en una safata i la deixem refredar.
Un cop feta aquesta primera cocció de la base, hi repartim la crema pel damunt.
I anem per les pomes...Les pelem, les partim pel mig, i les tallem a fines rodanxes.
I coem al microones durant 3 o 4 minuts.
I a degustar!
Comencem preparant la crema, perquè s'ha de refredar abans de fer servir. Posem a bullir la llet amb el canó de canyella i la pell de llimona.
Paral.lelament, batem els ous i el sucre.
Quan la llet arrenqui el bull, retirem la pell de llimona i el canó de canyella, i hi aboquem els rovells d'ous.
Remenem bé, separem una mica de la barreja i hi dissolem la farina de blat de moro.
Ho aboquem també a la llet i continuem remenant, vigilant que no torni a bullir.
Remenar fins que espesseeixi, que normalment és després de 3 o 4 minuts de cocció.
Un cop obtinguda la densitat de crema, l'aboquem en una safata i la deixem refredar.
Mentre la crema es refreda, preparem la base. Folrem un motlle rodó amb una placa de pasta de full, punxeu-la i coeu-la al forn a 180 graus, en opció rebosteria: escalfor a baix, a dalt i ventilador, durant uns 5 minuts. El millor és coure-la aquests cinc minuts amb un pes al damunt, per evitar s'infli i no hi càpiga el farcit.
Un cop feta aquesta primera cocció de la base, hi repartim la crema pel damunt.
I anem per les pomes...Les pelem, les partim pel mig, i les tallem a fines rodanxes.
Les empolsinem generosament amb sucre moreno i les reguem amb el suc de mitja llimona.
I coem al microones durant 3 o 4 minuts.
Tot seguit, amb l'ajuda d'unes pinces, anem col.locant les rodanxes de poma (escorregudes) damunt la crema.
Empolsinem amb una mica més de sucre moreno i enfornem, a 180-190 graus, opció rebosteria, durant uns 20 minuts, o fins que veieu que la poma es comença a daurar (si cal, els darrers minuts i per tal que no es cremi, acabeu la cocció tapada amb paper d'alumini). Un cop cuita...desenforneu i deixeu refredar damunt una reixa. Per acabar, i perquè la poma brilli més, pinteu amb una mica de melmelada de préssec.
I a degustar!
Que vagi de gust!
Una tarta riquísima y si las manzanas de Girona las mejores.
ResponEliminaUn beso
que vols que et digui Mònica, una recepta de 10.
ResponEliminaPTNTS
Glòria