Si teniu una placa de pasta de full a la nevera, teniu l'ingredient principal per aquest coca dolça de temporada, perquè la resta és de rebost bàsic: ous, llet i fruita! O sigui que no teniu excusa per preparar-la en un tres i no res!
INGREDIENTS
Per la base
Una placa de pasta de full
sucre moreno
Per la crema
250 ml de llet
la pela d'una llimona
un canó de canyella
3 rovells d'ou
50 grams de sucre
1 culleradeta generosa de farina de blat de moro o midó
Pel farcit
Fruites del temps
Un parell de cullerades de melmelada de préssec
PREPARACIÓ
Comencem preparant la crema, perquè s'ha de refredar abans de fer servir. Posem a bullir la llet amb el canó de canyella i la pell de llimona.
Paral.lelament, batem els ous i el sucre.
Quan la llet arrenqui el bull, retirem la pell de llimona i el canó de canyella, i hi aboquem els rovells d'ous.
Remenem bé, separem una mica de la barreja i hi dissolem la farina de blat de moro.
Ho aboquem també a la llet i continuem remenant, vigilant que no torni a bullir.
Remenar fins que espesseeixi, que normalment és després de 3 o 4 minuts de cocció.
Un cop obtinguda la densitat de crema, l'aboquem en una safata i la deixem refredar.
Mentre la crema es refreda, preparem la base. Estirem una placa rectangular de pasta de full.
La punxem i cargolem lleugerament els marges.
Ensucrem, tapem amb un paper de forn, i coem a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 20-25 minuts, o fins que estigui daurada. Per tal d'aconseguir una placa ben cruixent i prima, cal coure-la amb un pes al damunt, com per exemple una altra safata. Això evita que la pasta de full s'infli.
Un cop cuita, desenfornem i deixem refredar damunt una reixa.
Mentre la crema i la placa es refreden, escollim la fruita amb la que la volem decorar, la pelem i la tallem a rodanxes.
Un cop tots els ingredients freds, ja només us queda repartir la crema pel damunt i repartir-hi la fruita combinant els colors.
Per acabar, per aconseguir una mica de brillantor i evitar que la fruita s'oxidi, pinteu les fruites amb melmelada de préssec. Veureu quina coca més vistosa, tardareu ben poc a comprovar que tothom la troba d'allò més bona!
Que vagi de gust!
La setmana passada va ser una de les postres del taller de cuina dels dijous...boníssima!
ResponEliminaPTNTS
Glòria