divendres, 19 d’octubre del 2018

CAKE DE CARBASSA I CANYELLA EN CROCKPOT!

Per mi la carbassa és un ingredient de tardor, i no només per receptes salades...m'encanten els pastissos de carbassa. Aquest, fet en olla de cocció lenta -una de les meves noves passions-, és genial, i no s'embruta quasi res per preparar-lo, només un bol i un batedor...cosa que, hem de reconèixer, també és important!



INGREDIENTS (per un motlle tipus plum cake)
250 grams de puré de carbassa
3 ous
250 grams de farina de blat
200 grams de panela
70 ml d'oli de girasol
12 grams de llevat químic tipus Royal
1 cullerada de canyella

PREPARACIÓ
Agafem un bol i, amb l'ajuda d'un batedor manual, batem els 3 ous.


Hi afegim la panela i seguim batent fins que estigui tot ben integrat.


Tot seguit, hi afegim, en varies tongades, la farina i el llevat, prèviament tamisats. Veureu que queda una massa densa, no us preocupeu, que ja la farem més lleugera.


És l'hora de l'oli i la canyella.



I, per acabar, incorporem el puré de carbassa (jo enforno una carbassa sencera, a 190 graus, durant un hora molt llarga, i després, en calent, la pelo, li trec pepites, aixafo la polpa i la deixo escórrer una mica, i ja tenim el puré llest per unes quantes receptes).


Ja veureu com a aquestes alçades la massa ja és més cremosa i lleugera.


L'aboqueu en un motlle engreixat (a aquest, de silicona, que es deforma més que els metàl.lics, li he posat unes boles de paper de plata al costat, per fer de reforç a les parets!) i cap a dins la crockpot, que haureu preescalfat, a temperatura alta, durant una mitja hora.


A temperatura alta, i amb un drap sota la tapa (aquí no hi és perquè veieu l'interior), l'haureu de coure durant 3 hores.


Així és com queda per fora...


Un cop cuit, deixeu refredar una bona estona...


...i a menjar!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada