diumenge, 28 d’abril del 2019

PASTÍS RÀPID DE PERA AMB FARINA DE CIVADA

Que teniu dues o tres peres per la nevera sense destí concret, doncs no teniu excusa per no preparar aquest pastís ràpid (tipus "pes únic"), en aquest cas amb farina de civada (però podeu fer servir la que rondi pel vostre rebost) que serà un berenar d'allò més deliciós per tots els de casa!



INGREDIENTS
280 grams d'ous (amb closca i tot)
280 grams de sucre moreno
280 grams de mantega
280 grams de farina de civada
1 culleradeta de llevat químic
3 peres grosses (dues tallades a dauets i una a làmines)
una mica més de sucre moreno per decorar

PREPARACIÓ
Com que aquest pastís és dels de "pes únic", heu de començar pesant els ous que volgueu fer servir, amb closca i tot. Jo, per un motlle de 24 cm aprox., he fet servir 5 ous ecològics, que han pesat 280 grams.


Un cop pesats els ous, els reservem i posem el mateix pes de mantega i de sucre moreno en el bol de la KA i ho batem uns 10-12 minuts, fins obtenir una barreja molt cremosa.



Llavors afegim els ous, un a un, i continuem batent, fins que la massa els absorveixi, i tornem a obtenir una barreja cremosa.


Llavors és el moment d'afegir la farina de civada i el llevat, i acabar de batre.




El resultat final ha de ser molt i molt cremós.


Llavors prepareu les peres. Dues les peleu i talleu a cubs petits, i els barregeu amb la massa. Tot seguit aboqueu la massa en el motlle, prèviament ruixat amb spray antiadherent.




La pera restant la talleu a làmines i la disposeu per sobre la massa.




Només us quedarà empolsinar amb sucre moreno i enfornar, a 170 graus, en opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 40 minuts, o fins que en punxar el pastís, l'estri surti net. Si veieu que se us torra massa de dalt, tapeu el pastís, els darrers minuts de cocció, amb paper d'alumini.


Un cop cuit, desenforneu i deixeu refredar dins el motlle.



Un cop fred...desemmotlleu i degusteu!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada