dilluns, 23 de març del 2020

QUADRATS DE LLIMONA

Els reis ens van portar un llibre molt xulo de receptes gràfiques que es diu "La cocina sin bla bla bla". És molt divertit perquè en comptes d'instruccions hi ha dibuixos dels ingredients i els procediments. Aquesta tarda hem provat de fer una recepta que ens ha agradat de quadrats de llimona, i tot i que he fet algun petit canvi a la recepta, perquè sóc rebel de mena i incapaç de seguir instruccions al peu de la lletra, en general m'ha semblat una proposta molt acurada i ideal per divertir-se a la cuina, grans i petits! I aquests quadrats, que es fan amb pocs i comuns ingredients, són espectaculars! Us animeu a preparar-los?


INGREDIENTS
Per la base
120 grams de farina de blat
80 grams de mantega
40 grams de sucre

Pel farcit de llimona
2 ous
150 grams de sucre
el suc de 2 llimones
la pela d'una llimona ratllada
una cullerada generosa de farina de blat
1 culleradeta de bicarbonat

sucre llustre per empolsinar
Aquest és el llibre del que us parlava, i el motlle que he fet servir!

PREPARACIÓ
Comencem barrejant bé la mantega (a temperatura ambient), la farina i el sucre. Us ha de quedar una barreja sorrenca.



Aboqueu aquesta barreja en el motlle, prèviament engreixat, i pressioneu bé, per obtenir una placa compacta.


Enforneu a 180 graus, en opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 13-15 minuts. Desenforneu i reserveu.


Per altra banda, bateu els ous, el sucre i el suc de les llimones.


Afegiu la pela ratllada d'una llimona grossa.


I, per acabar, la farina i el bicarbonat. 


Us ha de quedar una massa més o menys així.


Aboqueu aquesta preparació damunt la placa que heu cuit prèviament i torneu a enfornar, també a 180 graus i en opció rebosteria, durant uns 20 minuts. Si veieu que se us torra massa de sobre, tapeu la safata, els darrers minuts, amb paper de plata.


Desenforneu, passeu un ganivet pels costats mentre encara sigui calent, i deixeu refredar.


Un cop fred, talleu, i empolsineu generosament amb sucre llustre!


I llestos! Berenar a punt!



Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada