diumenge, 26 d’abril del 2020

CRULLERS

Avui toquen uns dolços francesos que, si us dic la veritat, no han tingut temps ni de refredar-se que ja han estat engolits per la massa famolenca dels de casa, que ha decidit esmorzar per segona vegada: crullers! Espectacularment bons...a mig camí entre el bunyol i el xurro! 


INGREDIENTS (per uns 30-35 crullers, però dependrà de la mida)
Per la massa
75 ml d'aigua
75 ml de llet
un pessic de sal
un pessic de sucre
70 grams de mantega
90 grams de farina de blat
3 ous mitjans
oli de girasol per fregir

Pel glacejat
120 grams de sucre llustre
25-30 ml de llet

PREPARACIÓ
Posem al foc, en un caçó la llet, l'aigua, la sal, el sucre i la mantega tallada a trossets.



Quan la mantega s'hagi fos, i la barreja arrenqui el bull, hi afegiu la farina de cop, prèviament tamisada, i remeneu.



Heu de mantenir la massa al foc 2 o 3 minuts. Ja veureu com es va fent una bola que es separa de les parets del caçó.



El pas següent es posar aquesta bola de massa en el bol de la KA, equipada amb l'accessori pala, i deixar-la refredar 5 minuts.


Llavors, comenceu a remenar, a velocitat mitjana, i hi aneu afegint els ous, un a un. No afegiu el següent fins que l'anterior no estigui integrat. Això també ho podeu fer a mà, remenant enèrgicament, el que vindria a ser una taula de gimnàstica de braços.


Al final de l'operació us ha de quedar una massa més o menys així. Els experts en diuen de textura corretjosa!


Llavors equipeu una mànega pastissera amb un boca arrissada, i poseu-hi la massa.


Feu petites corones, damunt trossets de paper de forn.



I llavors els poseu a fregir en oli de girasol calent. Primer amb el paper al damunt.


Passat un minut o minut i mig, el paper es desenganxa fàcilment. Quan veieu que la part de sota ja està daurada, doneu la volta i acabeu de fregir.


 Deixeu-los escórrer damunt paper de cuina o una reixa, encara que no surten gens oliosos.


I només us queda el glacejat. L'original es fa amb una mica de licor, però com que n'havia de menjar també la peque, he decidit fer-lo només amb sucre i llet. Tant senzill com barrejar els dos ingredients fins obtenir textura de iogurt. Si veieu que us queda massa líquid, afegiu una mica més de sucre llustre.



Suqueu-hi els crullers, i torneu a deixar-los reposar per tal que la glaça s'assequi.




Si aconseguiu que la glaça s'assequi ja serà tot un èxit...a casa només han arribat a la foto quatre, que immediatament després han estat devorats!


Que vagi de gust i molts ànims!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada