dimarts, 28 d’abril del 2020

PA INTEGRAL DE PANSES I NOUS

Aquest matí hem estat tots moooolt enfeinats, per això he hagut d'esperar a la tarda per obrir el forn i relaxar-me! Ha estat una tarda molt productiva! El primer que ha sortit del forn ha estat un pa integral de panses i nous. La farina, i el fet que sigui poc amassat, fa que sigui un pa dens, i també té un gust intens a panses i nous, especialment perquè, per fer-lo, he fet servir oli de nous, que trobareu, quan passi el confinament a tots els supermercats francesos, i que és molt bo també per les amanides. Però si no en teniu no passa res, ho feu amb oli d'oliva verge i també us quedarà molt bo.Us animeu? Jo l'he amassat amb KA, però a mà, ja us dic que no té gaire amassat, el just per integrar-ho tot, pel que no us costarà gens ni mica!


INGREDIENTS (per un pa tipus motlle)
500 grams de farina de blat integral, el més integral possible.
1 culleradeta de sal
25 grams de llevat fresc
3 o 4 cullerades d'oli de nous o d'oliva verge
340 ml d'aigua tèbia.
panses i nous

Aquest és l'oli de nous que he fet servir, i que compro
normalment a França.

PREPARACIÓ
Posem en el bol de la KA la farina integral, la sal, el llevat (que no toqui amb la sal), i l'oli de nous (o d'oliva en el seu defecte).


Afegim l'aigua tèbia i comencem a amassar.


Quan veieu que tots els ingredients estan integrats, i la massa no s'enganxa a les parets, està llesta.


Hi incorporem les panses i les nous tallades a trossets petits.



Mirem que els fruits secs quedin ben repartits, i col.loquem en un bol, tapat en un drap. Deixem llevar, en un lloc càlid, durant unes dues hores, o fins que hagi doblat el volum.



Un cop llevada, aboquem sobre una superfície lleugerament enfarinada, desgasifiquem, i "bolegem", donant-li un acabat allargat, com de motlle.




Col.loquem el pa dins el motlle en el que el courem i tornem a tapar i a deixar llevar, una horeta o horeta i mitja més.


Veureu com augmenta de volum.


És l'hora d'enfornar-lo a 190 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 25-30 minuts, o fins que veieu que la crosta està daurada i cruixent.


Deixeu refredar damunt una reixa...i a degustar!


La veritat és que a casa l'hem llescat i degustat que encara era calent!



Que vagi de gust! I molts ànims!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada