dimarts, 7 d’abril del 2020

PANADES FARCIDES A LA MEVA MANERA

Adoro a dos grans forners mallorquins: el @fornetdelasoca i el @forn_santfrancesc ... i ambdós, aq dies, han penjat un munt de panades...així q avui m'he decidit a fer-ne.. com q no tenia xai ("me" com em diuen a Mallorca) he fet un farcit adaptat al meu rebost, de carn picada de porc i vedella, pèsols, ou, tomàquet i sobrassada...i han quedat brutals...ens les hem menjat fent un pícnic al pati! Repetirem ben aviat!
    



INGREDIENTS (per unes 25 panades)
Per la massa
1 tassa d'aigua
1 tassa d'oli de girasol
la farina que admeti (en el meu cas uns 750 grams de farina aprox.)

Pel farcit
ou dur
pèsols
carn picada (de vedella i porc) condimentada amb sal, pebre negre i pebre vermell dolç
unes cullerades de tomàquet fregit
sobrassada

PREPARACIÓ
En el bol de la KA equipada amb l'accessori ganxo -o, si ho fem manual, en el que vulguem treballar la massa-, aboquem una tassa d'aigua i una tassa d'oli de girasol, i anem afegint la farina a poc a poc, i amassant.




Heu d'afegir farina fins que la massa n'admeti. Veureu que està quan es desenganxa de les parets del bol, i no enganxa gens. És molt fàcil de treballar.


Llavors aboqueu damunt el marbre, ben net, i feu-ne boles.


Convertiu les boles en una mena de terrines circulars, amb parets, mirant que la massa no quedi massa gruixuda d'enlloc.



Llavors prepareu els ingredients del farcit. Jo he fet servir: pèsols (prèviament escaldats), ou dur, carn picada crua -prèviament condimentada amb pebre negre, pebre vermell dolç i sal-, sobrassada i una mica de tomàquet fregit.


Repartim el farcit dins les barquetes: primer l'ou, després la carn i els pèsols, i per acabar la salsa de tomàquet i la sobrassada.




Després fem boles més petites, les estirem amb corró, i tapem les barquetes. Pessiguem les parets i la tapa per segellar-la.



Llavors anem fent pessiguets laterals per donar forma bonica a la vora superior de la panada.



Ho enfornem, a 180-190 graus, en opció rebosteria, escalfor a baix, a dalt i ventilador, durant uns 20 minuts o fins que veieu que estan dauradetes.


Llavors  desenfornem, deixem refredar uns minuts i cap a dins, perquè delicioses és un qualificatiu que es queda curt per descriure-les!



Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada