dimecres, 22 d’abril del 2020

RAINBOW ANGEL FOOD CAKE

El millor receptari en castellà d'aquest tipus de pastissos, els angel food cakes, que es fan amb clares d'ou i en un motlle especial, amb xemeneia i potetes, és la Bea Roque. I en el seu primer llibre, el Rincón de Bea, té aquesta recepta de Rainbow Angel Food Cake, que m'ha semblat la millor manera de posar color a aquest nou dia gris i plujós. Per mi, aquest tipus de pastissos són especials, per la textura i pel gust. Són extremadament suaus en tots els sentits, i si us surt bé, ja veureu com en gaudireu molt!



INGREDIENTS (per un angel food cake gran)
12 clares d'ou (330 ml de clares)
1 culleradeta de cremor tàrtar
un pessic de sal
400 grams de sucre llustre
125 grams de farina
1 cullerada de pasta de vainilla bourbon
colorants alimentaris

PREPARACIÓ
Poseu les clares, el pessic de sal i el cremor tàrtar (que el trobareu a qualsevol botiga on venguin productes de rebosteria, en format potet o en sobres com el que vaig fer servir jo ahir).


Bateu fins que comencin a estar a punt de neu.


Incorporeu la vainilla, i tot seguit, baixeu la velocitat al mínim i incorporeu, poc a poc, cullerada a cullerada, el sucre llustre, prèviament tamisat per evitar grumolls.



Feu el mateix amb la farina, també tamisada. No afegiu una cullerada de farina fins que l'anterior no s'hagi incorporat.


Al final, us ha de quedar una cosa així.


Llavors dividiu la massa en tres, una la deixeu tal qual i la disposeu al fons del motlle, que no s'engreixa. L'altra la tenyiu amb colorant rosa, i la restant amb verd, i aneu disposant les masses acolorides sobre la "blanca!.






Enforneu, a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant 50 minuts. Els grans secrets d'aquest tipus de pastís són: No obrir la porta del forn mentre es cou, i tot just cuit i desenfornat, posar boca avall (per això les potetes del motlle) durant una hora, fins que es refredi.


Un cop fred, passeu una espàtula pel voltant, per desenganxar, i desemmotlleu.


Si la cocció i el procés de refredament ha anat bé, us trobareu amb un interior que enamora!


I quan el tasteu, ja serà passió de la més irrefrenable!


Que vagi de gust i molts ànims!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada