dilluns, 20 d’abril del 2020

PA DE SODA...UN GRAN DESCOBRIMENT

El pa de soda (soda bread en anglès) és un tipus de pa que es fa amb bicarbonat en comptes de amb llevat. En aquests temps en els que el llevat escasseja, pot ser un bon recurs, i, a més, el resultat és deliciós. Aquest meu, a més, té particularitat de portar part de farina de blat sarraí, flocs de civada i pipes de carbassa...una gran combinació.
 

INGREDIENTS (Per un pa)
200 grams de farina de blat normal
100 grams de farina de blat sarrí
50 grams de flocs de civada
un pessic de sal
50 grams de pipes de carbassa
2 culleradetes de bicarbonat
250 grams de iogurt natural
50 ml de llet

Aquesta és la farina de blat sarraí que he emprat jo!


PREPARACIÓ
Posem les farines, els flocs de civada la sal, el bicarbonat i les pipes al bol de la KA.


Afegim el iogurt i la llet.


Amassem amb l'accessori ganxo fins a obtenir una massa homogènia, enganxosa, però treballable mínimament. Si el iogurt és molt líquid, i veieu que la massa és enganxosa en excés, afegiu 25 grams més de farina de blat.


Aboquem la massa sobre una superfícies enfarinada, i li donem la forma que vulguem, jo he fet com un "xusco", amb uns talls al capdamunt.



Enforneu, a 190 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador, fins que la crosta estigui ben torrada. Si piqueu el pa ha de sonar com buit. I ja el tindreu llest!


Deixeu refredar del tot damunt una reixa, i a degustar-lo! Mireu quin color, quina crosta i quina molla...mmmm! Un pa de "confinament" molt i molt bo!


 Que vagi de gust! I molts ànims! 

2 comentaris:

  1. De ben segur que el provo de fer. Quina bona pinta que té! I panarres com soc ni t'explico.
    Ja t'explicaré

    ResponElimina
    Respostes
    1. A les nenes, que són mooooolt panarres, els va agradar molt. I tallat a llesques i congelat, també dona un resultat de deu! Una abraçada i cuideu-vos!

      Elimina