dimecres, 3 de juny de 2020

TRUITA DOLÇA DE FRUITES DEL BOSC I XOCOLATA

El berenar d'avui és el més fàcil del món mundial, una truita dolça, això si, amb un acompanyament de luxe: fruites del bosc i salsa de xocolata! Res més senzill, res més bo!


INGREDIENTS
Per la truita
2 ous ecològics
una cullerada de sucre blanc
un rajolí de llet sencera
mitja culleradeta de mantega
fruites del bosc (en el meu cas, nabius i gerds)

Per la salsa de xocolata
la mateixa quantitat de nata per muntar que de xocolata negra de cobertura

PREPARACIÓ
Tan senzill com batre el ous (a la manera clàssica, amb una forquilla), juntament amb el sucre i el rajolí de llet.


Posem la mantega a la paella (sobretot que sigui antiadherent), a foc baix, i deixem que es fongui i es reparteixi bé.



Hi aboquem l'ou batut.


Quan l'ou encara no estigui quallat, hi repartiu pel damunt gerds i nabius (en reserveu uns quants per decorar). Han d'estar ben nets i ben secs (jo els asseco amb un paper de cuina quasi un a un).




Com si es tractés d'una truita normal, quan estigui cuita d'un costat, amb l'ajuda d'un plat, la gireu.


Un cop feta (res, cosa de 2 o 3 minuts), la disposeu en el plat en el que la volgueu servir, decoreu pel damunt amb més gerds i nabius, i amb la crema de xocolata (que fareu tallant la xocolata a trossets, i abocant al damunt la nata líquida bullint, esperant uns segons i remenant fins obtenir una crema brillant fantàstica).


Fàcil, fàcil, bona, bona! Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada