diumenge, 8 de novembre del 2020

TARTELETTE DE XOCOLATA I PLÀTAN

Avui us porto un pecat, senzill de fer i temptadorament fàcil de menjar! I a més, visualment, també us farà quedar molt bé! Si el tasteu, no en podreu menjar només un tallet!


INGREDIENTS (per una tartelette d'uns 20 cm de diàmetre)
Per la base
300 grams de farina
2 ous
1 cullerada i mitja de sucre llustre
1 pessic de sal
120 grams de mantega freda tallada a trossos

Pel farcit
3 o 4 cullerades de salsa de caramel salat
1 plàtan
ametlla tipus crocant
200 ml de nata vegetal
200 grams de xocolata negra
una nou de mantega
una mica més d'ametlla crocant i plàtan per decorar


PREPARACIÓ
Comencem preparant la base. Posem tots els ingredients en el bol de la KA i amassem fins obtenir una textura sorrenca. En fem una bola, l'emboliquem amb paper film i la deixem reposar a la nevera una mitja hora. Tot seguit, l'estenem i folrem amb ella un motlle, amb el cul desmontable, prèviament ruixat amb spray antiadherent i la punxem bé.





Enfornem, en opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), a 170 graus, uns 20 minuts, o fins que es dauri la massa.


Un cop desenfornada la base, deixem refredar, desemmotllem, i comencem a farcir. Una capa de salsa de caramel salat, una capa de plàtan a rodanxes i una capa d'ametlla tipus crocant.






La darrera capa és de ganache de xocolata, que haureu de preparar una estona abans i reservar-la perquè agafi una mica de consistència. És molt fàcil. Talleu a trossets la xocolata i la mantega i ho disposeu en un bol. Hi aboqueu al damunt la nata (en aquest cas he fet servir vegetal) bullint. Deixeu reposar uns 3 o 4 minuts i remeneu fins obtenir una textura cremosa. Deixeu refredar una estona fins que agafi consistència.




Un cop tingui una mica de consistència, enllestiu la darrera capa de xocolata, que, amb l'ajuda d'una espàtula, intentareu deixar el màxim de llisa.


Deixeu reposar una altra estona, i decoreu segons el vostre gust amb una mica més d'ametlla crocant i rodanxes de plàtan.


I mireu quin tall més preciós i incitador!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada