dimecres, 2 de desembre del 2020

BRIOIXOS A L'ALEMANYA

Aquesta setmana estic fent prova de brioixos...la massa em queda molt bona, així que he atacat el tema de fer-los farcits...i ha sigut un encert. Aquests brioixos a l'alemanya han encantat a casa, sobretot a la peque que és una fanàtica d'aquest tipus de salsitxes!


INGREDIENTS
(per uns 8 o 9 brioixos farcits grossets)
500 grams de farina de força
3 ous
10 grams de sal
100 grams de sucre blanc
1 cullerada de pasta de llimona
110 grams d'aigua
100 grams de mantega
40 grams de llevat fresc
salsitxes frankfurt pel farcit
rovell d'ou batut per pintar
sèsam per decorar

PREPARACIÓ
Comencem posant la farina, els ous, la sal, el sucre, la pasta de llimona i l'aigua al bol de la KA.


Amb l'accessori ganxo comencem a amassar fins que els ingredients estiguin integrats.


Llavors anem afegint la mantega a daus, sense deixar d'amassar.


Quant tota la mantega estigui incorporada a la massa, afegim el llevat fresc esmicolat.


Llavors es cosa d'amassar una bona estona (jo ho he tingut uns 15-18 minuts, fins obtenir una massa ben elàstica i que, a les mans engreixades, no s'enganxi gens.


Disposeu la massa en un bol, tapeu i deixeu llevar fins que la massa dobli el volum.



Llavors, aboqueu damunt una superfície engreixada, i dividiu en parts iguals (aquí veieu moltes porcions perquè jo he fet el doble de massa). Amb mig quilo de farina en surten 8 o 9 de mida ben bona.


Agafeu cada tros, l'estireu amb l'ajuda d'un corró, talleu un dels extrems (com fent un serrell) i disposeu el frankfurt a la part que no hàgiu tallat.


Enrotlleu la massa començant per la part del frankfurt. Us ha de quedar una mena de barreta així.


Aneu disposant les barretes damunt una safata folrada de paper de forn, separades perquè creixen. Tapeu i torneu a deixar llevar fins que augmentin considerablement de volum.


Llavors pinteu amb rovell d'ou batut (una mica aclarit amb unes cullerades d'aigua), empolsineu amb sèsam torrat i cap al forn, a 180 graus, opció rebosteria, durant uns 20 minuts.



Ja veureu que inflats i daurats surten (aquests de la foto sense sèsam, perquè n'he fet amb sèsam i sense...a gust de tots els de casa).


Deixeu refredar una mica damunt una reixa...i ja podeu degustar! Sucats en una mica de quètxup i mostassa...són un vici! I que flonjos!


Animeu-vos que us agradaran! Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada