dimarts, 8 de desembre del 2020

CORONA NADALENCA DE GALETES DE CACAU I CANYELLA

Feia dies que volia fer un petit present dolç, i quan vaig veure que la Sofia de @sobrillasblog penjava una corona nadalenca de galetes, vaig pensar que era ideal per aquestes dates! Així que aquí va la meva versió. Porta el seu temps, però el resultat final fa que l'estona esmerçada pagui la pena!


INGREDIENTS
(per una corona grosseta, i algunes galetes de propina)
Per les galetes
250 grams de mantega
200 grams de sucre llustre
1 ou
una culleradeta generosa de pasta de vainilla
450 grams de farina de blat
25 grams de cacau pur en pols
una cullerada de canyella en pols

Per la glaça
35 grams de clara d'ou pasteuritzada
250 grams de sucre llustre
unes gotes de vinagre de poma
una cullerada de pasta de llimona per aromatitzar
cacau en pols pur per decorar

coco ratllat per decorar

PREPARACIÓ
Amb l'ajuda de l'accessori pala de la KA, batem bé la mantega i el sucre llustre, fins obtenir una crema.


Hi afegim l'ou i la vainilla i tornem a barrejar fins que s'integrin.


És el torn d'incorporar la farina, el cacau i la canyella, i barrejar el just per obtenir una massa terrosa, que acabarem de compactar amb les mans.




Tot seguit, amb l'ajuda del corró, formem una placa, de 0,6-0,8 cm aprox de gruix, i amb dos estris circulars formem la corona. Amb la massa restant fem una altra placa i, amb els nostres talladors preferits, formem les galetes. Reservem corona i galetes a la nevera, una estona, perquè endureixin.







Un cop endurides, enforneu, a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a dalt, a baix i ventilador), durant uns 12-14 minuts i deixeu refredar damunt una reixa. Mentrestant, prepareu la glaça. És senzillíssim: barregeu enèrgicament tots els ingredients i ja la teniu. Només us queda posar-la en una mànega amb una boca rodona, llisa, ben petita.




Amb la glaça perfileu les galetes.


Abans que s'assequi la glaça, suqueu les galetes en coco ratllat.


I acabeu d'arreglar les imperfeccions amb l'ajuda d'un escuredents.


Quan tingueu totes les galetes a punt, ja podeu començar-les a enganxar a la corona de galetes, a la que, prèviament, jo he posat la cinta de penjar, per no manipular-la tant un com acabada.


Les galetes s'enganxen a la corona amb la mateixa glaça que hem perfilat les galetes.


Deixeu assecar, i ja teniu un megaregal, d'allò més gustós, a punt!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada