dilluns, 21 de desembre del 2020

POLVORONS D'AMETLLA

Al blog ja hi tenia uns polvorons d'avellana...per això he decidit a provar de fer-ne d'ametlla...i dono fe que he fet una gran troballa. Estan més que bons. Tenen una textura i un gust que us enaamoraran...i no són gens difícis de fer. Us deixo el pas a pas.


INGREDIENTS (per uns 40 polvorons)
500 grams de farina de blat
200 grams de farina d'ametlla
250 grams de sucre llustre 
275 grams de llard
25 grams de mantega
20 grams de canyella
més sucre llustre per empolsinar

PREPARACIÓ
Comencem torrant, al forn, a 160 graus opció rebosteria, i anar barrejant, la farina de blat i la d'ametlla. Està llesta quan comença a agafar color. A mi m'ha tardat uns 35-40 minuts.



Llavors la deixeu ben refredar. Passat el temps, disposeu en el bol de la KA la barreja de farines torrades, la canyella i el sucre llustre, i tot seguit el llard i la mantega, i barregeu amb l'accessori pala.



Tardarà uns minuts, primer semblarà que els ingredients no s'integrin, però en 6 o 7 minuts la massa començara a fer-se homogènia, i al final us quedarà així.


És l'hora d'estendre la massa entre dos papers de forn, fins obtenir una placa de 1 o 1,2 cm de gruix, i amb l'ajuda d'un tallador, doneu forma als polvorons, que anireu disposant en una safata de forn.




Enforneu a uns 170-180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 15-16 minuts. Llavors traieu del forn, deixeu refredar uns minuts i empolsineu generosament amb sucre llustre. Acabeu de deixar refredar del tot i, si teniu papers dels típics, ja els podeu embolicar.






Són un pecat dels més mortals! Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada