diumenge, 21 de març del 2021

ALFAJORES, UN DOLÇ TÍPIC EN MOLTS PAÏSOS DE L'AMÈRICA LLATINA

Us deixo la recepta dels "alfajores" típics de molts països de Llatinoamèrica, encara que els més famosos siguin els argentins. Unes galetes molt suaus i fines, farcides de dolç de llet que es faixa amb una mica de coco ratllat...i que fets així, a mida mossegada, són irresistibles!


INGREDIENTS (per uns 40 alfajores)
100 grams de mantega
100 grams de sucre llustre
la pela d'una llima ratllada
unes gotes d'essència de vainilla
1 ou i mig més un rovell
100 grams de farina de blat
200 grams de farina de blat de moro (o maizena)
1/2 culleradeta de llevat químic tipus Royal
un pessic de sal
dolç de llet i coco ratllat pel farcit

PREPARACIÓ
Comencem batent molt i molt bé la mantega i el sucre llustre.


Quan hàgim obtingut una crema, hi afegim la pela ratllada de la llima, la vainilla, els ous (1 ou i mig batut més un rovell), i continuem batent.



Tot seguit afegim les farines (prèviament barrejades amb la sal i el llevat i tamisades), i amassem el just per lligar tots els ingredients. Emboliquem la massa amb paper film, i deixem reposar a la nevera un mínim de 20 minuts.



Un cop reposada, estirem la massa entre dos papers de forn, empolsinats generosament amb farina, fins obtenir una placa d'uns 0,4-0,5 cm de gruix, i amb l'ajuda d'un got petit. formem petits cercles que anem disposant en una safata de forn.




Enfornem durant 7-8 minuts, a 150-160 graus, amb escalfor a baix i a dalt (sense ventilador). Penseu que no han de quedar gens torrats, ans el contrari, ben blancs. Llavors només us queda deixar-los refredar una mica damunt una reixa, farcir-los amb una mica de dolç de llet (jo he fet servir un d'italià que em va regalar l'Alberto de la botiga Frongia del barri) i faixar el dolç de llet amb una mica de coco ratllat.







Ja veureu que bons que queden!



Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada