Us deixo la recepta dels "alfajores" típics de molts països de Llatinoamèrica, encara que els més famosos siguin els argentins. Unes galetes molt suaus i fines, farcides de dolç de llet que es faixa amb una mica de coco ratllat...i que fets així, a mida mossegada, són irresistibles!
INGREDIENTS (per uns 40 alfajores)
100 grams de mantega
100 grams de sucre llustre
la pela d'una llima ratllada
unes gotes d'essència de vainilla
1 ou i mig més un rovell
100 grams de farina de blat
200 grams de farina de blat de moro (o maizena)
1/2 culleradeta de llevat químic tipus Royal
un pessic de sal
dolç de llet i coco ratllat pel farcit
PREPARACIÓ
100 grams de mantega
100 grams de sucre llustre
la pela d'una llima ratllada
unes gotes d'essència de vainilla
1 ou i mig més un rovell
100 grams de farina de blat
200 grams de farina de blat de moro (o maizena)
1/2 culleradeta de llevat químic tipus Royal
un pessic de sal
dolç de llet i coco ratllat pel farcit
PREPARACIÓ
Comencem batent molt i molt bé la mantega i el sucre llustre.
Quan hàgim obtingut una crema, hi afegim la pela ratllada de la llima, la vainilla, els ous (1 ou i mig batut més un rovell), i continuem batent.
Tot seguit afegim les farines (prèviament barrejades amb la sal i el llevat i tamisades), i amassem el just per lligar tots els ingredients. Emboliquem la massa amb paper film, i deixem reposar a la nevera un mínim de 20 minuts.
Un cop reposada, estirem la massa entre dos papers de forn, empolsinats generosament amb farina, fins obtenir una placa d'uns 0,4-0,5 cm de gruix, i amb l'ajuda d'un got petit. formem petits cercles que anem disposant en una safata de forn.
Enfornem durant 7-8 minuts, a 150-160 graus, amb escalfor a baix i a dalt (sense ventilador). Penseu que no han de quedar gens torrats, ans el contrari, ben blancs. Llavors només us queda deixar-los refredar una mica damunt una reixa, farcir-los amb una mica de dolç de llet (jo he fet servir un d'italià que em va regalar l'Alberto de la botiga Frongia del barri) i faixar el dolç de llet amb una mica de coco ratllat.
Ja veureu que bons que queden!
Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada