dimecres, 17 de març del 2021

PA RÀPID DE CERVESA NEGRA

Per celebrar #saintpatricksday, la festa grossa dels irlandesos, he fet un pa ràpid de cervesa negra q està requeteboníssim...i té un gust més q original! Això si...l'hem servit amb un acompanyament més mediterrani conformat per embotits i pernil! Us animeu?


INGREDIENTS
380 grams de farina de força
15 grams de llevat fresc de flequer
10 grams de sucre
10 grams de sal
225 grams de cervesa negra

PREPARACIÓ
Posem en el bol de la KA tots els ingredients (vigilant que no es toquin la sal i el llevat) i amassem amb l'accessori ganxo durant cinc minuts.




Deixem descansar la massa uns 10 minuts, empolsinem amb una mica més de farina (no més d'una cullerada) i tornem a amssar durant 5 minuts més. 


Formem una bola amb la massa obtinguda, la disposem en un bol, la tapem i la deixem llevar en un lloc càlid fins que dupliqui el volum.



Un cop feta aquesta primera llevada, aboqueu la massa damunt el marbre (empolsinat amb un xic de farina), desgasifiqueu i doneu al pa la forma que volgueu. Jo he tornat a format una bola perquè volia un pa rodó. Tornem a posar a llevar, una hora o hora i mitja més, a un lloc càlid, fins que torni a duplicar el volum. Acabat el procés, grenyeu i enforneu: 15 minuts a 210 graus, i entre 20 i 25 minuts més a 190 graus. Si poseu un recipient amb aigua dins el forn, mentre el coeu, us quedarà una crosta més cruixent.



Un cop cuit, només us queda deixar refredar damunt una reixar, llescar i menjar!



Que vagi de gust! I feliç dia de Sant Patrici! 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada