dissabte, 21 d’agost del 2021

MUFFINS DE NABIUS I CREMA DE LLIMONA FETS AMB LLET MERENGADA

Aquests muffins de nabius i crema de llimona (o lemon curd com diuen els anglesos), fets amb llet merengada que l'altre dia vaig comprar al supermercat, han resultat una brutalitat...Ha pagat la pena el risc assumit en obrir el forn amb aquestes calors que fa!



INGREDIENTS (per uns 24 muffins mitjans)
400 grams de mantega
550 grams de sucre blanc
5 ous petits
1 cullerada de pasta de vainilla
450 ml de llet merengada
500 grams de farina amb llevat incorporat
nabius
lemon curd o crema de llimona

PREPARACIÓ
Batem molt i molt bé la mantega i el sucre fins obtenir una crema suau.


Afegim els ous i la pasta de vainilla.



Per acabar amb el gruix de la massa, afegir la farina (amb llevat incorporat) i la llet merengada a tongades, sense deixar de batre, però a més baixa velocitat.



Aquesta és la llet merengada que he fet servir. La vaig comprar al supermercat la setmana passada i té molt bon gust!


És l'hora dels nabius. Els renteu bé, els assequeu, els empolsineu lleugerament amb farina i els repartiu per la massa. En guardeu uns quants sense empolsinar amb farina per la decoració.




Ompliu els papers de muffins escollits i enforneu, a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador). Quan els veieu daurats i esponjosos, estan llestos. Desenforneu i deixeu refredar damunt una reixa.



Un cop freds, buideu parcialment amb l'ajuda d'un estri d'aquells de treure el cor de les pomes, ompliu de crema de llimona i decoreu amb nabius! I a els teniu a punt! La crema de llimon o lemon curd la podeu fer a casa i de manera "express" (trobareu la recepta clickant a aquí) però aquesta vegada he comprat feta la clàssica,  l'anglesa...que em menjaria a cullerades!



Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada