dijous, 12 de desembre del 2013

PA ESPECIAT DE NADAL

A l'estiu vaig guanyar un fantàstic concurs que organitzava la Dolors de "Hi ha bruixes a la cuina", i com a premi vaig rebre a casa una capseta màgica, plena de productes relacionats amb la cuina i la rebosteria! Mentre l'obria, semblava una nena petita el matí de reis!!! Doncs bé, entre les coses que em va fer arribar, hi havia un sobret amb espècies, que, em va explicar, a Suïssa (que és on viu ella) era molt típic i es feia servir molt pels dolços nadalencs. Total, que avui m'he decidit a fer-lo servir, i per això he preparat aquest pa especiat nadalenc. Està boníssim, i deixa una olor a la cuina mentre el cou, que fa obrir la gana a tothom. Tant serveix per esmorzar, com per berenar, com per picar a qualsevol hora... això si, els de casa vostra, no decideixen atacar-lo un cop fred, i avorten qualsevol finalitat posterior que li vulgueu donar! Gràcies Dolors, perquè aquesta barreja d'espècies és genial!!!


INGREDIENTS
150 grams de sucre blanc
2 cullerades generoses de cacau
2 culleradetes de barreja d'espècies
300 grams de farina de blat
1/2 sobre de llevat tipus Royal
un pessic de sal
2 ous
125 ml de llet
125 ml de nata líquida (de la de muntar)
125 grams  de mantega fosa
100 grams de fruita confitada tallada a trosset
sucre llustre per decorar


Aquestes són les espècies de les que us he parlat, i que es veu que serveixen per fer un munt de dolós deliciosos!
PREPARACIÓ
Primer de tot barregem en un bol tots els ingredients secs (sucre, cacau, farina, espècies, llevat i sal). Millor si tamiseu la farina i el cacau, per aconseguir major esponjositat.


En un altre bol bateu els ous, la llet i la nata.


I hi afegiu la mantega fosa (que haureu deixat refredar una miqueta), i acabeu de batre.


Llavors, quan tots els ingredients líquids estiguin ben integrats, hi aneu afegint els secs, poc a poc, i barrejant amb el batedor (jo he fet servir l'accessori globus però també aniria bé el pala) lentament.


No cal barrejar gaire, només perquè els ingredients secs quedin incorporats.


Llavors agafeu la fruita confitada, i l'arrebosseu amb una mica de farina.



I l'afegiu i incorporeu a la barreja, amb l'ajuda d'una espàtula.


Ho aboqueu tot en un motlle rectangular i fondo, prèviament untat amb spray antiadherent, i aplaneu la superfície amb l'espàtula.


Enforneu, a 170 graus, durant uns 40 minuts (veureu que està cuit quan el punxeu i el punxó surti ben net) amb l'opció rebosteria del forn (dalt, baix i ventilador).


Veureu que creix, s'infla i s'obre de dalt com si d'un pa convencional es tractés. Un cop cuit, desenforneu, deixeu refredar una mica, desemmotlleu, i acabeu de deixar refredar damunt una reixa.


Llavors empolsineu per sobre amb sucre llustre...i ja el podeu tastar!


Mireu quin goig de llesca!!!

Que vagi de gust! I demano disculpes per les fotos perquè a mig fer-les m'he quedat sense bateria de la càmera de substitució que estic emprant, i les he acabat de fer amb el mòbil de la Zewde...total, que les imatges no fan honor al boníssim pa que avui us ensenyo!!!

22 comentaris:

  1. Ha de ser bo de debò Mònica!!!! Es veu molt tou i amb les espècies del "Lebkuchen" i al fruita confitada podria ser ben bé fet a Suïssa durant aquestes dates!! Molt xulo!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que gràcies a tu m'estic entusiasmant per la cuina suïssa!!! Estic entusiasmada amb la teva marató rebostera prenadalenca!!! Petons!

      Elimina
  2. T'asseguro que el tall de la foto deixa clar com deu estar aquest pa. Com tu dius, a casa nostra no duraria gaire. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Només t'haig de dir Chus que el trosset que va sobrar per l'endemà, va desaparèixer amb plat i tot (en Marc va decidir endur-se'l sota el braç, per esmorzar a la feina!) Petons!

      Elimina
  3. Quines coses més bones fas!!!! Aquest pa....sorprenent!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Olga...un pa per aquests dies de fred i Festes! Petons!

      Elimina
  4. Hayyyy amiga, que pedazo me comería ahora mismo huuuu.Besos y felices fiestas

    ResponElimina
  5. No pateixis per les fotos Mònica, que veient aquest tall, ja ens ho dius tot, quina pintassa, devia estar d'allò més bo!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les càmeres i les fotos em porten pel carrer de l'amargura Víctor...però en fi...mica en mica a veure si me'n surto! PEtons!

      Elimina
  6. Fa molt bona pinta aquest pa, amb les fruites me que bo a d'estar!!
    Encara que jo el faria sense espècies perquè no i sóc gaire amiga.
    Un petonàs des de http://cuinanatura.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs Pilar, li donen un gust molt especial, i gens carregós! Petons Pilar!

      Elimina
  7. Hola preciosa!!..me gustó tu pan nada más verlo y ahora más!!..esas especias son deliciosas, una mezcla muy navideña con olor maravilloso ;)
    Tu pan se ve fenomeno, estoy viendo tantas recetas apetitosas que como las haga todas, tendremos dulces para un año al menos!!!!!
    Te deseo una feliz navidad preciosa..por si no te veo antes!!!!
    cariños!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Juana! Igualment! Felices i dolces Festes! Petons!

      Elimina
  8. Delicioso... me encanta!!!!, nosotros con calor de 35º,como la mayoria somos descendientes de europeos, comemos estas bajas calorias en ls fiesta, ja besis

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres a 35 graus....potser el millor serà que us mengeu els torrons en format gelat!!! Petons Naroa!

      Elimina
  9. Hola Mónica, que delicia de pan, tiene que estar muy bueno con esas especias, me gustan el sabor que dan, tiene un corte estupendo.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agradaria poder trobar aquestes combinacions per casa nostra!!! Però encara és un pelet difícil! Petons!

      Elimina
  10. Quina pinta! La barreja d'espècies li deu donat un toc genial! petons

    ResponElimina