És temps de cireres, i és una fruita que em fa perdre el senderi. Per tant, procuro fer postres que en portin. Les darreres, aquests gotets, saborosos i lleugers, que van agradar molt als convidats a la taula de casa que els van degustar!!! A veure què us semblen!
INGREDIENTS (per a 8 gotets)
400 grams de cireres "despinyolades"
3 o 4 cullerades de sucre moreno
un rajolí de llimona
un rajolí de kirsch (o licor de cirera)
1 sobre d'agar-agar
8 trossets de magdalena, pa de pessic...el que tingueu per casa, més unes engrunes per decorar
nata muntada ensucrada al gust
unes quantes cireres amb cua per decorar
PREPARACIÓ
Triem unes bones cireres i els hi traiem el pinyol. Si teniu l'estri la cosa serà mooolt ràpida!
Les poseu en un caçó al foc i hi afegiu el sucre moreno.
Remeneu bé i hi incorporeu el rajolí de llimona.
Deixeu que coguin uns minuts, fins que les cireres estiguin tovetes. Llavors tritureu.
Aboqueu el sobre d'agar-agar, remeneu bé per tal que no quedin grumolls, i deixeu bullir un parell de minuts.
En l'últim minut de cocció, aboqueu el kirsch...una mica al gust del consumidor final!
Mentre acaba de coure, talleu i disposeu al cul de cada gotet un trosset de pa de pessic, de magdalena...etc. Només cal que tingui forma rodona i no sigui massa gruixut. Jo en aquest cas, he fet servir una mica de pa de pessic de xoco, tallat amb un tallador de galetes rodó.
Punxeu bé el pa de pessic o la magdalena amb una forquilla, perquè quedi ben xop de la barreja de cirera.
Un cop retireu del foc la barreja de cirera, l'aboqueu en els gotets, amb el pa de pessic al cul.
Deixeu reposar fins que es refredi del tot.
Munteu nata -ensucrada al gust- i en col.loqueu, amb l'ajuda d'una mànega de les de llençar sense boca especial ni res, una porció dalt de cada gotet. Decoreu amb una cirera sencera i algunes molles o engrunetes de la base, sigui el que sigui, que hàgiu utilitzat.
Reserveu a la nevera fins al moment de servir!!!! Ja veureu quin goig i quin gustet!!! Que vagi de gust!
Per llepar-ne el recipient i tot! Gran combinació cireres-xocolata i nata! A veure no trobo jo ara cireres per treure'm el caprici, ha, ha! Petonarros!
ResponEliminaPer llepar-ne el recipient i tot! Gran combinació cireres-xocolata i nata! A veure no trobo jo ara cireres per treure'm el caprici, ha, ha! Petonarros!
ResponEliminaSempre ens prepares unes postres delicioses i espectaculars!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Espectacular!!
ResponEliminaOoohhhh, nosaltres haguéssim llepat, no només la cullera...el gotet també!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Ooohhhh, nosaltres haguéssim llepat, no només la cullera...el gotet també!
ResponEliminaPtnts
Glòria