diumenge, 21 d’agost del 2016

ESCUMA DE XOCOLATA NEGRA...UNA FOSCA TEMPTACIÓ!

Aquest estiu m'he deixat anar amb el tema sifó...i he descobert que és una eina imprescindible per a fer postres amb textures hipermegalleugeres, ideals per aquest temps tan calorós! El millor exemple, aquesta fantàstica escuma de xocolata negra, ben negra, 70%....si sou xocolaters, no la podeu deixar escapar!



INGREDIENTS (per un sifó gros, de 1 litre)
375 grams de nata per muntar
375 grams de llet sencera
90 grams de sucre
6 rovells d'ou
225 grams de xocolata negra 70%
6 clares d'ou
cagallons i mikados per decorar
i 2 càrregues de gas

PREPARACIÓ
Posem la nata, la llet i el sucre al foc en un caçó.


Batem bé els rovells d'ou.



Just abans que la barreja de nata i llet arrenqui el bull, l'aboquem, poc a poc, damunt als rovells, sense deixar de remenar.


Després tornem a posar tota la barreja obtinguda al foc, i remenem fins que espesseeixi.



Hi afegim la xocolata tallada a trossets.


I continuem remenant per aconseguir que es desfaci i s'integri.


Ja fora del foc, afegim les clares lleugerament batudes.



Llavors deixem atemperar una mica la barreja, l'aboquem al sifó, sacsegem, i el carreguem amb dues bombonetes de gas. Tornem a sacsejar i deixem reposar 3 o 4 hores a la nevera. Només us queda servir en tassetes i decorar amb cagallons i galetes. Ja veureu quina cosa més requetebona!


I que en un tres i no res totes les tasses estaran així!!!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada